Giresun'da Sendikalara Birlikte 1 Mayıs Kutlaması Teklifi

Giresun’da 1 Mayıs Tertip Komitesi, Kamu Sen ve Memur Sen’e, 1 Mayıs’ı meydanda beraber kutlama çağrısında bulundu.

KESK, bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının oluşturuğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, sendikanın il temsilciliğinde basın açıklaması yaptı. Komite adına konuşan Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs kutlamaları için yeniden alanlarda olacaklarını söyledi.

Şenel şöyle konuştu:“Bir yanda kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, Özel İstihdam Büroları’nın kölelik büroları haline getirilmesi, bölgesel asgari ücret uygulaması ile asgari ücretin düşürülmesi, taşeronluğun, esnekliğin güvencesiz ve kuralsız çalışmanın ‘Ulusal İstihdam Stratejisi’ adı altında yaygınlaştırılması hesapları yapılırken, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, işçi sınıfının önüne konulan barajları koruyan, yasakçı bir sendikalar yasası bizlere dayatılmaktadır. Bu dayatmalarla örgütsüz, güvencesiz, korumasız ve güvenliksiz bırakılan işyerlerinde üst üste yaşanan iş cinayetlerinde büyük artış yaşanmakta, milyonlarca işçi ise ölümün kucağında çalışma koşullarına terk edilmektedir. Hükümetin bunları önlemek için adım atması bir yana, bu cinayetlere adeta çanak tutan taşeron (alt işveren) uygulamasının yaygınlaşmasını sağlayacak yasa değişikliğine hazırlandığı görülmektedir.” Kamu Sen ve Memur Sen’e 1 Mayıs’ı meydanda beraber kutlama çağrısında bulunan Şenel şöyle konuştu:

“Bizler emek ve meslek örgütleri olarak, 1 Mayıs 2012 Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü en geniş birlikteliği yaratarak kutlamak için 1 Mayıs 2012 Salı günü Osmanağa Meydanı’nda olacağız. Tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs alanlarında olacağız. 1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla 1 Mayıs’ta Osmanağa Meydanı’nda olacağız. Tüm Giresun halkını ve demokrasi güçlerini 1 Mayıs kutlamaları için alana bekliyoruz.”