Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf’dan CHP'li Yazgan'a Tepki

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen, ortak bir basın açıklaması yaparak, 21 Nisan 2012 tarihinde yapılan CHP kongresinde, başörtülülere 'Türbancan' diye hitap eden ilçe delegesi Cemal Yazgan’ı kınadı.

Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf’dan CHP'li Yazgan'a Tepki
Diyanet Sen Zonguldak Şube Temsilcisi Hüseyin Gökgöz, Türk Diyanet Vakıf Sen Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Okan Yılmaz, Diyanet Sen Alaplı Temsilcisi Nurettin Mutlu ve Türk Diyanet Vakıf Sen Alaplı Temsilcisi Birol Önder, ortak basın açıklaması yaptı. Sendikalar adına Diyanet-Sen Zonguldak Şubesi Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri Hüseyin Gökgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Alaplı Diyanet-Sen ve Türk Diyanet Vakıf Sen olarak, CHP kongresinde başörtülü kardeşlerimiz hedef alındı. Yapılan beyan, başı açık ya da kapalı kardeşlerimizi üzdü. 21 Nisan Cumartesi günü CHP Alaplı İlçe Kongresi'nde başörtülü kardeşlerimiz hedef alınarak 'Türbancanların’da hırsızlığın bir kılıfı olduğu su götürmez bir gerçektir. Bunlar eve geleni haram mı helal mi olduğunu sorgulamadan lüp diye yutmaktadırlar.' demek suretiyle türbanlı hanım kardeşlerimizi hedef alarak rencide etmiştir. Cemal Yazgan, bu beyanlarıyla türbanlı ya da başı açık kardeşlerimizde büyük bir infial ve üzüntü meydana getirmiştir. Bu talihsiz beyan, camiamızda da üzüntüye sebep olmuştur. Diyanet Sen ve Türk Diyanet Vakfı Sen Alaplı ilçe temsilcileri olarak, amacımız bir kişiyi ya da partiyi övmek germek değildir. Amacımız, başı açık veya türbanlı diye ayırım yaparak kadınları kutuplaştırmak değildir. Birlik beraberlik içinde, bu vatan toprağında yaşamaktır. Diyanet- Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen ilçe ve ilçe temsilcileri olarak Cemal Yazgan’ı bu sözlerinden dolayı kınıyoruz.”