Bakan Kılıç, Yeni Bahar’ın Yaş Günü Pastasını Kesti

Zaman Gazetesi bünyesinde yayın yapan Yeni Bahar Dergisi’nin birinci kuruluş yıl dönümü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı gecede kutlandı.

Bakan Kılıç, Yeni Bahar’ın Yaş Günü Pastasını Kesti
Gecede konuşma yapan Bakan Kılıç, geçtiğimiz günlerde kabul edilen 4+4+4 eğitim reformuna değinerek, “Fıtrata aykırı yapılan her iş mutlaka hayatın bir yerinde aslına rücu ediyor. Binlerce yıl geçmesine de gerek kalmıyor. Anadolu insanının bu işe ne kadar büyük bir anlam yüklediğini yasa değişikliğini yaparken biz çok fazla fark edemedik.” dedi.

Yeni Bahar Dergisi kuruluşunun birinci yıl dönümünü Zaman Gazetesi binasında düzenlenen etkinlik ile kutladı. Geceye Bakan Suat Kılıç’ın yanı sıra, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin, eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Şark ve diğer davetliler katıldı.

Gecede dergi için hazırlanan kısa tanıtım filmi izletildi. Daha sonra derginin editörü Elif Nesibe Temiz gecede yaptığı konuşmada derginin yayın hayatına nasıl başladığını anlattı. Etkinlikte konuşma yapan Bakan Suat Kılıç ise, konuşmasının başında geçtiğimiz günlerde TBMM’den geçen 4+4+4 eğitim reformundan söz etti. Anadolu’da maneviyatın zirve yaptığı bir dönemi idrak ettiklerini belirten Bakan Kılıç, “Bu kanunun kabul edilmiş olması binlerce yıl süreceği söylenen zorlama sürecinin bir anlamda noktalanması insanımızın demokrasi ve özgürlüğüne düşkünlüğünün perçinlenmiş olması gerçekten son derece önemli. Fıtrata aykırı yapılan her iş mutlaka hayatın bir yerinde aslına rücu ediyor. Binlerce yıl geçmesine de gerek kalmıyor. Anadolu insanının bu işe ne kadar büyük bir anlam yüklediğini değişikliği yaparken biz çok fazla fark edemedik.” diye konuştu.

DUMANLI: YENİ BAHAR BİR İHTİYAÇ SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ise gecede yaptığı konuşmada Yeni Bahar Dergisi’nin bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Dumanlı, “Sürekli kulağınız dışarıda, dışarıdan gelen her sese kulağınızı açık tutmak zorundasınız. Çok yıpratıcı bir meslek. Aslında okuyan için de yıpratıcı bir şey. İnsanın kendini dinlemesi, başkasını dinlemesi kadar önemli. İnsanın kendi ruhunu dinlemesi başkalarını anlamak için önemli bir anahtar. Bu derginin çıkış gayelerinden biri buydu.” diye konuştu.

Zaman Gazetesi’nin okurunun çok vefalı olduğuna dikkati çeken Dumanlı, “Başkasının muhasebesini yapmak, tamam, o da bu mesleğin bir parçası. Ama kendi muhasebesini yapamayan başkasının muhasebesini nasıl yapabilir? diye soru soracak bir yayın ihtiyacımız vardı. Şu güzel ülkede aile sayfası olan belki tek gazeteyiz. Hala sıfır reklamla tam sayfa kültür sayfası olan neredeyse gazete kalmadı. İnsanın kendini araması ve bulması yayınla buluşmasını önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Dumanlı ve dergi ekibi sahneye getirilen yaş günü pastasını kesti .