AKP'li Başkandan 28 Şubat Çıkışı

"28 Şubat'ın intikamı alınmalı."

AKP'li Başkandan 28 Şubat Çıkışı
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, 28 Şubat'ın millete karşı bir suç hareketi olduğunu ifade ederek, kamu adına 28 Şubat'ın intikamı alınıp, zalimin zulmünün karşılığının mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi.

Hekimevi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelerek Adana ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yağcı, '28 Şubat ' süreci ile ilgili olarak yaşananları ele aldı. 'Kurunun yanında yaş da yanar ' ifadesini kullanan Yağcı, soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklananların tamamına 'suçlu' gözüyle bakılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

'MİLLETE KARŞI BİR SUÇ HAREKETİ '

Yağcı, 'Ancak ortada '28 Şubat' olarak adlandırılan bir hareket var. Bu, bir suç hareketidir. 28 Şubat'ta millete karşı örgütlenmiş bir suç örgütü var. Ama askeriye de emir-komuta zinciri çok güçlüdür. Bazen alt kademedeki insanlar, verilen emirleri yerine getirmiştir. Bu olayda masum olmaları kuvvetle muhtemeldir. O yüzden bir insan olarak, zaman zaman; 'Acaba burada suçsuz günahsız insanlar da zarar görüyor mu?' diye düşünüyorum. Gerek 'Ergenekon' ve 'Balyoz' gerekse de '28 Şubat' gibi davalarda tümünü suçlamaya Allah biliyor vicdanım el vermiyor ' dedi.

'28 ŞUBAT'IN İNTİKAMI ALINMALI '

28 Şubat için, ülkeyi ve milleti korumak için ellerine silah verilenlerin, o silahları korumakla yükümlü olduğu millete doğrultulmasını bir çetenin işi olarak gördüğü yorumunda bulunan Yağcı, bu çete mensuplarının da mutlaka cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi. Yağcı, 'Binlerce masum insanımıza birazda kızlarımıza gözyaşı döktürdüler. Hani bazıları buna intikam da diyorlar ya. Ben de; 'kamu adına 28 Şubat'ın intikamı alınmalıdır' diye düşünüyorum. Ferdin intikam alması kanunlarımızca da, vicdanen de yasaktır. Ancak kamu adına bu zulmedilen insanlarımızın haklarının zalimden alınması lazım. Buna intikam mı derler, hak ve hukuk mu derler, her ne derlerse desinler zalim, zulmünün karşılığını mutlaka almalı. Buradaki tavır açık ve net ' ifadesini kullandı.