CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Açıklama Yapytı

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bölgenin kalkınması ve gelişmesi, teşviklerin yararlı olabilmesi için sınır ticaretinin açılması gerektiğini bildirdi.

Öğüt, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen ''CHP Kars İl Başkanlığı Olağan Kongresi''nde yaptığı konuşmada, sınır kapıları kapalı iken, bölgede teşviklerin artırılmasının çok kısıtlı olacağını söyledi.

Bölgede özellikle hızlı bir şekilde sınır kapılarının açılması gerektiğini belirten Öğüt, ''Yani dünyaya açılmamız lazım. Küreselleşen bir dünyada kapılarımızın kapalı bulunmasını yadırgıyorum. Buradan hükümete sesleniyorum, zaman zaman da konuşuyoruz. Mutlak suretle sınır kapılarımızın açılması lazım ki dışa açılalım ve bu bölgede 6. bölge olarak teşvikle ilgili bir gelişme olacaksa kapıların açılması iyi olur'' diye konuştu.

Bu bölgelerde hayvancılık yapıldığını anlatan Öğüt, şöyle konuştu:

''O zaman hayvancılığı teşvik etmek için köylüye mümkün mertebe imkan verilmesi lazım. Bugün hala köylüye kredi vermek için bankadan memur kefil isteniyorsa, bu bölgenin kalkınması mümkün değil. Köylümüz perişan durumda. Çalışanımız perişan durumda. Bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için teşviklerin yararlı olabilmesi için sınır ticareti açılmalı ve hayvancılıkla ilgili teşvik verilmesi lazım. Aksi takdirde bu bölgenin kalkınması mümkün değil.''

Bu arada, Mustafa Aras, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden CHP İl başkanı seçildi .
Kaynak: AA