Türk Dostu Diplomat Başkan Karaosmanoğlu’na Veda Ziyaretinde Bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’deki görevini tamamlayan Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi İstvan Szabo’yu konuk etti.

Türk Dostu Diplomat Başkan Karaosmanoğlu’na Veda Ziyaretinde Bulundu
Türkiye’de 2001-2005 yılları arasında ataşelik yapan, 2007 yılından bu yana ise Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten İstvan Szabo, ülkesine dönüyor. Türkiye’de görev yaptığı dönemde sık sık Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret eden ve Kocaeli’ne gelen Szabo, ülkemizden ayrılacağı için üzüntülü olduğunu dile getirdi. Ziyarette Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın da hazır bulundu. İyi derecede Türkçe konuşan Macar Diplomat, Macaristan’ın Dışişleri Bakanlığı’nda görev alacağı için ülkemizden ayrılacağını, halefinin ise ağustos ayında göreve başlayacağını dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu’na görevde kaldığı süre boyunca kendisine ve ülkesine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Szabo, ‘’Türkiye’de ve Kocaeli’nde dostlarım var. Ülkenizde ve şehrinizde çok güzel günler geçirdim, yakın dostluklar kurdum. Ülkelerimizin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde sizin büyük katkınız oldu. Size ve ekibinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kendisini Türk dostu olarak tanımlayan Büyükelçi Szabo, 31 yıllık diplomatlık sürecinin önemli bir bölümünü Türkiye’de geçirdiğini belirterek, ‘’Burada kaldığım yıllarda Türkiye’deki ve Kocaeli’ndeki değişim ve gelişimi yakından gördüm. Türkiye’den üzülerek ayrılıyorum ve sizinle üzülerek vedalaşıyorum’’ diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu’nu eşiyle birlikte Budapeşte’ye davet eden Büyükelçi Szabo, Kocaelili iş adamlarına da Macaristan ile ilişkilerine her zaman yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Szabo’yu Macaristan’da Türkiye’nin ve Kocaeli’nin fahri bir elçisi olarak görmek istediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ülkemizde yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki görevlerinizde ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz’’ dedi.

Görüşmede Büyükşehir’in 23 Nisan Şenliği için Macaristan’dan 34 çocuğun şehrimize geldiği hatırlatıldı. Öte yandan Büyükelçi Szabo, şehrimizden ayrılmadan önce 21 Nisan Cumartesi sabahı saat 08.00’de Kaşkaldere’de Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek sağlıklı yaşam yürüyüşüne iştirak etmek istediğini söyledi.

Kaynak: İHA