Kız Teknik Lisesi Öğrencileri Danimarka’ya Gidiyor

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri “Dans ve Müzik” projesiyle Danimarka’ya gidiyor.

Avrupa Birliği Gençlik Değişimi programı kapsamında “Bridges 2012” projesiyle Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde öğrenim gören 8 öğrenci Danimarka’ya gidiyor.

Danimarka’nın Vordingborg kentinde gerçekleşecek projeye Türkiye’nin yanı sıra Danimarka, İtalya, İzlanda ve Romanya'dan toplam 53 öğrenci, öğretmen ve eğitmen katılacak.

Projeye katılan öğrenci ve öğretmenler, Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’yı ziyaret ederek bilgi verdi.

Projeye Türkiye'yi temsilen proje koordinatörü Özer Uyar (İngilizce Öğretmeni) ile birlikte Dilara Aydın (İngilizce Öğretmeni) ve Gülizar Nazilli, Tuğba Dilek, Özge Özer, Begüm Doğan, Mihriban Ayyıldız, İzel Tansu Tavaslı, Sevgi Yaşar ve A. Kazım Özerten adlı öğrenciler katılacak.

Projenin amacı farklı kültür ve ülkelerden gelen yeni tanışmış gençlerin farklılıkların yanında birçok ortak yetenek, ilgi ve özelliklere sahip olduklarını göstermek olarak açıklandı. Proje süresince gençler profesyonel dans ve müzik eğitmenleri rehberliğinde 3 gün içerisinde hazırlayacakları gösterilerini 2 farklı günde gidecekleri 2 farklı okulda sergileyecek.

Projenin ikinci günü akşamında her ülke temsilcilerinin kendi kültürleriyle ilgili yapacakları sunumlar ve çeşitli yiyecek içecek ikramları yapılacak. Beşinci günü akşamında ise ev sahibi kurum Drums For Peace tarafından Danimarka Kültür Gecesi gerçekleştirilecek. Ayrıca farklı günlerde çeşitli kültür, müze ve çevre gezileri yapılacak.

Proje yolculuğu 21 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 09:20’de Milas-Bodrum Havaalanında başlayacak, İstanbul bağlantılı olarak Danimarka'nın başkenti Kopenhag, oradan da otobüs ile Vordingborg şehrinde sona erecek olup dönüş yolculuğu da 29 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek .
Kaynak: İHA