Başkan Çerçioğlu; “Cumhuriyetine Sahip Çıkan Gençler Yetiştirmek Zorundayız”

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile yayınladığı mesajda, millet iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği günün 92. yıldönümünü gurur ve coşku ile kutladıklarını kaydetti.

Başkan Çerçioğlu; “Cumhuriyetine Sahip Çıkan Gençler Yetiştirmek Zorundayız”
23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin millet iradesinin hayat bulduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu’nun mesajı şu şekilde devam etti, “Millet iradesinin hayat bulduğu bu günü, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda onlara verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermiştir. Bizlerde, Atamızın çocuklarımıza karşı duyduğu bu güveni iyi eğitimli, çağdaş, ülkesine, milletine ve cumhuriyetine sahip çıkan gençler yetiştirerek perçinlemek zorundayız.

Her yıl, 23 Nisan’da kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bilindiği gibi dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Çocuklarımızın, dünya çocukları ile kaynaşarak coşku içinde kutladıkları bu bayram, geleceğin dünya barışı açısından da dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlendiği önemli bir kaynaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, iki döneme yakın Aydın’ı temsilen görev yapmaktan büyük onur duyduğum TBMM’nin kuruluş günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım”
Kaynak: İHA