AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Dokuzlu Açıklaması

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın'a Hollandalı yatırımcı çekebilmenin gayreti içinde bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hollanda'yı resmi ziyareti kapsamında, bu ülkeye giden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türk heyetinde bulunan Dokuzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyarete katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

İki ülke ticaret hacminin, gelecek işbirlikleri açısından umut verici olduğunu ifade eden Dokuzlu, ''Aydın'a Hollandalı yatırımcı çekebilmenin gayreti içindeyiz'' dedi.

Aydın dışına çıktığında Aydınlı olmanın, yurt dışına çıktığında ise Türk olmanın onurunu yaşadığını dile getiren Dokuzlu, şunları kaydetti:

''Bunu bir kez daha Hollanda ziyareti sırasında yaşadım. Çünkü, dünyanın 5. büyük ihracatçısı konumundaki Hollanda'nın, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve Yenilikçilik Bakanı Maxime Verhagen, Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi, Hollanda'nın ise dünyanın en büyük 16. ekonomisi olduğuna dikkat çekti. Verhagen, 'bu sıralamanın önümüzdeki yıllarda değişebileceğini ve Türkiye'nin Hollanda'nın önüne geçebileceğini' söylüyor. Bunu duymak bana çok büyük onur verdi.''

Heyette, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Dokuzlu'nun yanı sıra Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ile İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim de yer aldı .
Kaynak: AA