Yeni Devrimci Karargah Davasının Ana Dava İle Birleştirilmesi İstendi

Terör örgütü Devrimci Karargah üyelerine yönelik açılan yeni dava, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da sanığı olduğu ana Devrimci Karargah davasıyla birleştirilmesi talebiyle İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Devrimci Karargah'ın Avrupa'daki lideri olduğu iddia edilen Serdar Kaya'nın yakın adamlarından Bayram Akdoğdu’nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan davanın Devrimci Karargah’ın ana davasıyla birleştirilmesi istendi.

İddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianameyi inceleyen mahkeme, davalar arasında hukuki ve fiili irtibat olduğu gerekçesiyle birleştirilmesini istedi. Mahkeme, ana davanın tutuksuz sanığı Volkan Karakuş’un yeni davada tutuklu sanık olduğunu da birleşme gerekçesi olarak gösterdi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi bu nedenle iddianameyi ana davanın görüldüğü İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Açılan yeni davanın yaklaşık 40 sayfalık iddianamesinde 16 şüpheli yer alıyor. İddianamenin bir numaralı şüphelisi Bayram Akdoğdu’nun Kuzey Irak’ta terör örgütü kamplarında eğitim aldıktan sonra, buradan bomba malzemelerini Türkiye’ye soktuğu anlatıldı.

Türkiye’ye sokulan bu malzemeler ile bomba yapıldığı ve örgüt elemanlarının bir dizi bombalı saldırı planladıkları belirtildi. Örgüt elemanlarının para transferleri de yer aldığı iddianamede, örgütün Türkiye’deki elemanlarına parayı Avrupa’daki bir şirket üzerinden gönderdiği belirtildi .