Osman Yıldırım, Berberoğlu'nun İddialarına Cevap Verdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasında tanık Sinan Berberoğlu'na doğrudan soru sorma işlemine devam edildi.

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, tanık Berberoğlu'na, "Ben size musallat olmadım. Ben sizi dostum olarak görüyorum. Sizden para koparmak amacıyla da bir talebim olmadı. Yanlış anlamanıza üzüldüm." dedi.

Tanık Berberoğlu da Yıldırım tarafından tehdit edilmediğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in sorularını da cevaplayan tanık Berberoğlu, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ı tanımadığını, Arslan'ın telefonuna asla cevap vermediğini belirtti.

Osman Yıldırım ile görüştüğünü ve bu görüşmelerin 80-90 saniye olduğunu belirten Berberoğlu, "Görüşmelerim de Yıldırım'ı başımdan defetmek içindir." ifadesini kullandı. Kerinçsiz'in, sanık Alparslan Arslan'ın telefon fihristinde Sinan Berberoğlu adıyla kayıtlı olduğunu belirttiği bir telefon numarasını okuması üzerine Berberoğlu, bu numaranın kendisine ait olduğunu söyledi.

Arslan ile hiç irtibatı olmadığını söyleyen Berberoğlu, "Benim ismimin o fihriste nasıl yazıldığını, Alparslan Arslan'a sorun. Alparslan'ı tanısam bunu söylerim." dedi.

Bugün ifadesi alınan tanık Sinan Berberoğlu ile tanık Serhat İnce ile gizli tanık Hisar'ın, ifadelerine başvurulmak üzere çağrılmasına karar verilen duruşma, 24 Nisan 2012 Salı günü saat 08.45'e ertelendi .