Organizasyonun Hakem Heyeti Başkanı Beyazhançer'in Açıklaması

Türkiye Bisiklet Federasyonu bünyesinde Adilcevaz'da düzenlenen ''Bitlis Mtb Race Yarışı'' başladı.

Yarış öncesi bir konuşma yapan hakem heyeti başkanı Erdinç Beyazhançer, ilçede ilk defa böyle bir yarışma düzenlendiğini söyledi.

Yarışın Avrupa Bisiklet Birliği üzerinden uluslararası hale getirildiğini ifade eden Beyazhançer, şöyle konuştu:

''Bu, C2 kategorisinde bir yarış olacak. Yarışmaya 32 sporcu kayıt yaptırdı. Bu sporcular 7 ülkeden katılıyor. Bunların arasında 9 kadın sporcu da var. Yarışma 3 gün sürecek ve 3 kategoride düzenlenecek. Yarış, bu yıl Londra'da yapılacak olan yarış için puan kazandıracak. Bu nedenle sporcularımızdan başarı bekliyoruz. 'Zamana karşı yarış' olarak belirlediğimiz yarışın toplam uzunluğu 4 kilometre. Sporcular 1'er dakika arayla start alıyor. Yarışı bitiriş zamanına göre ilk 3'e giren sporculara ödül verilecek.''

Yarın yapılacak yarışın ise ''noktadan noktaya'' olarak adlandırıldığını ve bu yarışta sporcuların 27 kilometrelik mesafeyi kat edeceklerini belirten Erdinç Beyazhançer, bu yarışmayı ise saat 10.00'da başlatacaklarını bildirdi.

22 Nisan Pazar günü yapılacak olan yarışmada da kapalı bir alanda tur sayısının esas alınacağını dile getiren Beyazhançer, sporcuların bu yarışmada 30 kilometre boyunca mücadele edeceklerini ifade etti.

Bu üç yarışın sonucunda tüm sonuçların toplanacağını ve genel klasman çıkarılacağını dile getiren hakem heyeti başkanı Beyazhançer, bu sonuçlara göre dereceye girenlere ödül verileceğini kaydetti.

Erdinç Beyazhançer, ''Adilcevaz'daki pistler yarışma için elverişli. Önümüzdeki yıllarda burada yarışma yapılması için rapor verilecek. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmanın tekrarlanmasını diliyoruz. Adilcevaz, Van Gölü havzasının en güzel yerlerinden biri. Belediye, yarışma için büyük destek verdi. Bu nedenle elimizden geldiği kadar yarışı destekleyeceğiz'' dedi.

-''Adilcevaz güzel bir parkur''-

Avrupa Bisiklet Birliği Komiseri Arthur Jordens ise dağ bisikleti için Adilcevaz'ın çok güzel bir parkur olduğunu dile getirdi.

Jordens, şunları söyledi:

''Yarışma için gerekli desteği sağlamışlar. Hazırlanan program çok güzel. Daha önceden Türkiye'de 20 kez yarışmaya katıldım. Ancak, Bitlis'e ilk defa geliyorum. Türkiye'de bisiklet sporu gerçekten büyük bir gelişme gösteriyor. Geçen hafta Belçika'da Dünya Kupası'na katıldım. Burada Türk Milli Takımı'nı gördüm. Takım koçunu bireysel olarak tanıyorum. Türkiye gelişmekte olan, aktif ve büyüyen bir takıma sahip. İlk kez burada yarışma düzenliyoruz. Her yerden gelen sporcularımız var. Önümüzdeki yıllarda bu yerlerde yaptığımız yarışmalara daha kapsamlı katılmayı umuyorum.''

Etkinliğe katılan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de 7 bin yıllık tarihe sahip Bitlis'i yeterince tanıtamadıklarını söyledi.

Demiröz, ''Bitlis'i tanıtmak için çalışıyoruz. Tanıtımın bir ayağının spor olduğuna inanıyoruz. Spor, tanıtımda önemli bir araç. Salcano sponsorluğunda düzenlenen bu uluslararası bisiklet yarışının, Bitlis'in ve Adilcevaz'ın güzelliklerini dünyaya tanıtacağına inanıyorum. Bu tür organizasyonların daha sık yapılması için ilgili bakanlıklarımızı harekete geçirmeye çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, ilçeye göreve geldiğinden beri ilkleri yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Göksoy, ''Bundan sonra da ilçeye ilkleri yaşatacağız. Adilcevaz özel bir yer. İlklere Adilcevaz'da 3 yıl önce plaj futboluyla başladık. Su Kayağı Projesi'ni ilçemizde gerçekleştirdik. Bugün de dağ bisiklet yarışmasını düzenliyoruz. Bu yarışmaya 7 ülkeden sporcular katıldı.

Bu tür etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı .
Kaynak: AA