'Şiddeti Görmeniz İçin Kaç Tane Ersin'in Ölmesi Gerekiyor?'

Gaziantep'te 17 yaşındaki M.G.'nin, 85 yaşındaki kanser hastası dedesinin ölümünden mesul tuttuğu Op. Dr. Ersin Arslan'ı (30) bıçaklayarak öldürmesi Mardin’de tepki ile karşılandı.

Olayla ilgili basın açıklaması yapan Mardin Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Baygit, yaşanan olaydan dolayı sağlık mensupları olarak büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ne yazık ki her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Baygit, 'Sağlıksız bir çalışma ortamında hizmet veren sağlık çalışanları için şiddet, başlı başına bir meslek riski haline gelmiştir. Bu şiddetin yeni bir örneği de Gaziantep'te yaşandı. Kanser hastasının ölümünden sorumlu tutularak hastane içinde bıçaklanıp öldürülen genç Doktor Ersin Arslan'ı gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladık. Şimdi soruyoruz şiddeti görmeniz için daha kaç tane Ersin'in ölmesi gerekiyor? ' dedi Yaşanan olayın bir daha tekrarlanmaması için bakanlığın artık buna bir çözüm yolu bulması gerektiğini vurgulayan Baygit, 'Siz şimdi rahat ve huzurlu evlerinizde, sıcacık yataklarınızda yatarken kaç baba evlatsız kaç evlat babasız kalacak. Kaç eve ateş düşecek. Bilinmelidir ki ölen veya zarar gören her hastamızda bizler de en az hasta yakınları kadar üzülmekteyiz. Ersinler ölmesin bir daha beyaz önlüklerimiz kefenimiz olmasın. Bu menfur olayı kınıyoruz. ' şeklinde konuştu