SGK, Sanayici ve İş Adamlarını Bilgilendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman Şubesi tarafından Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunan işletmelerin yöneticileri, sanayiciler ve iş adamlarına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

2008 yılında uygulamaya konulan ''Sosyal Güvenlik Reformu ve Sonrası Genel Bilgilendirme'' başlıklı toplantının açılışını yapan SGK İl Müdürü Kasım Tekin, Adıyaman'da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Tekin, kayıt dışı ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

''İlimizdeki kayıt dışı çalışmalarla ilgili Kurumumuzun Alo-170 bilgi hattına yapılan bin 316 müracaat neticesinde, kayıt dışı olduğu tespit edilen 427 iş yeri ile kayıt dışı çalıştığı tespit edilen bin 148 çalışan kayıt altına alınmıştır. Kayıt dışı istihdamla mücadele amacıyla kurulan KADİM Servisine 22 farklı kurumdan gelen 73 bin belge neticesinde kayıt dışı çalıştığı tespit edilen 6 bin 300 çalışan resen kayıt altına alınmıştır.''

Reformun yapılma sebepleri, yasal düzenlemeler, teşkilatlanma çalışmaları, bürokrasinin kaldırılması ve vatandaş odaklı hizmetin yaygınlaştırılmasıyla ilgili bilgiler verdiği seminerin sonunda katılımcıların görüş ve önerilerini alan SGK Başmüfettişi Cumali Kuram ise teknolojik alt yapının hızlandırılması, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan çalışmalardan bahsederek, 2012 yılı hedeflerini açıkladı.

Toplantıda söz alan iş adamları ve sanayiciler ise özellikle kıdem tazminatı ve diğer bürokratik işlemler açısından zor durumda olduklarını belirterek bu hususta yasal düzenleme yapılmasını istediler.

OSB Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen SGK Bilgilendirme Seminerine SGK Başmüfettişi Cumali Kuram, SGK Müfettişi İsmail Aydın, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, ATSO Meclis Başkanı Hüseyin Özbek, OSB Müdürü Yüksel Önal, iş adamları, sanayiciler ve işletmelerin yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA