Narman Da 100 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı

Narman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Narman Lisesi Yanında yapımına başlanılan 100 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Narman Da 100 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı
Narman SYDV tarafından yaptırılan yurdun temel atılırken İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Yıldız, İlçe Müftüsü Eşref Yavuz ve yurdun yapımını üstlenen firma yöneticileri hazır bulundular. Yapılan kısa törende İlçe müftüsü Eşref Yavuz un yaptığı dua ve tekbirlerle kurban kesip hayırlı olsun dileğinde bulundular.

İlçe Kaymakamı Atasoy, “Narman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından yaptırılan 100 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atıyoruz. İnşallah en kısa zamanda kazasız belasız bitirilip vatanımıza, milletimize hayırlı bireylerin yetişeceği bir tesis olmasını temini ediyoruz. Bu yurdun yapımında desteklerini esirgemeyen özellikle Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarımız Efkan Ala ve valimiz Sebahattin Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Temelini attığımız bu yurdun tamamlanması halinde eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde modern, çağdaş ve teknik donanımlarıyla iyi bir hizmet alma çabası içindeyiz. İlçemizde kız okullaşma oranı yüzde 70’lerde iken bu pansiyonun hizmete açılmasıyla kız okullaşma oranının yüzde 90’lara çıkmasını hedefliyoruz. Bu pansiyonun yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olması için yüklenici müteahhitle fikir birliği içindeyiz. Hayırlı olmasını diliyorum,bu binanın yapımı için çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Yıldız ise yeni eğitim ve öğretim yılında uygulanacak olan 4+4+4 eğitim modeli için altyapı oluşturulmasında önemli bir yatırım olduğunu belirterek, “İlçe kaymakamımız Abdullah Atakan Atasoy ve desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarımız Efkan Ala ve sayın valimiz Sebahattin Öztürk’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA