Laleler, Selimiye’nin Güzelliğine Güzellik Kattı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camii, çevresindeki lalelerle kartpostallık bir görünüm kazandı.

Yaklaşık bir asır boyunca Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan Edirne, şehrin farklı noktalarındaki birbirinden özel tarihi eserlerle açık hava müzesi durumunda. Osmanlı mimarisinin başyapıtı olan ve Mimar Sinan 'ın 'Ustalık Eserim' dediği 5 asırlık tarihi Selimiye Camii de ziyaretçilerine her mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin muhtelif noktalarında dikilen lalelerin bahar mevsiminin gelişiyle açması, tarihi eserlere de ayrı bir güzellik kattı. Osmanlı 'nın bir dönemine adını veren rengârenk laleler, tarihi eserlerle birlikte Edirnelilere ve turistlere kartpostallık manzaralar sundu.

Beş asırlık caminin etrafında dikilen laleler, abide eserin güzelliğine güzellik kattı. Şehre gelen yerli ve yabancı turistler estetiğin zirve noktası olan Selimiye ile etrafındaki doğal güzellikleri bir arada gezme ve fotoğraflama imkânı buldu. Ziyaretçiler, rengârenk laleler arasında fotoğrafladıkları Selimiye Camii'nin büyüleyici bir güzelliği olduğunu ve kendilerinin de bu güzellikleri fotoğraf ve görüntülerle belgelediklerini belirtti.