Şeker-İş Sendikası Erciş Şubesi’nden Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Şeker-İş Sendikası Van’ın Erciş Şubesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yemekli bir mevlit verdi.

Şeker-İş Sendikası Erciş Şubesi’nden Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Kardelen Yemek Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Şeker-iş Genel Sekreteri Fevzi Şengül, Şeker-İş Teşkilatlandırma Sekreteri İlhan Özyurt, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, Erciş Pancar Kooperatif Birliği Başkanı Faruk Ünal, şeker fabrikası çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecede ilk olarak Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’ün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle göndermiş olduğu mesaj okundu. Ardından, açılış konuşmasını yapan Şeker-İş Genel Sekreteri Fevzi Şengül, Hazreti Peygamberin doğumunun kutlandığı hafta nedeniyle düzenlenen etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, Şeker-İş Erciş Şubesi Başkan ve yönetimini tebrik etti.

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise, Hazreti Peygamberin hayatından örnekler vererek, “Kutlu Doğum Haftası, şüphesiz hepimiz için çok önem arz etmektedir. Peygamber Efendimizi (S.A.V) iyi tanımak, onu anlamak, onun hayatından kıstaslar almak ve yaşamak, onu tekrar tekrar hafızalarımızda yenilemek çok önemlidir. Bu organizasyonu gerçekleştiren Şeker-İş Erciş Şube Başkanımız Yavuz Şahin ve ekibini yürekten kutluyorum” dedi.

Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç da, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen gecenin fabrika çalışanlarının kardeşlik duygularının bir kez daha pekişmesine vesile olduğunu belirterek, Yavuz Şahin’ ve yönetimini tebrik etti.

Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin ise, Peygamberimizin hayatından örnekler verdi. Konuşması sık sık işçiler tarafından alkışlarla kesilen Yavuz, “Büyük bir musibet yaşadık. Kıyamet sahnelerini aratmayan büyük bir musibet. Kalpler hüzünlü, gözler yaşlı. Kur’an-ın her süresinin başında kendisini bizlere Rahman ve Rahim olarak tanıtan rabbimizin rahmet ve şevkati en büyük şeref ve tesellimizdir. Dizimizin dermanı, dillerimizin fermanı, dertlerimizin ilacı seninle hayatın hiçbir anında beraber olamadık. Rahmet Peygamberimiz şöyle buyuruyor; ‘Müminin derdiyle ilgilenmeyen, dertlenmeyen gerçek mümin olmaz’ emriyle bu acıyı yüreğimizde his ediyoruz. Kutlu Doğum’un şerefinde toplandığımız bu gecede Yüce Nebi’nin hürmetine Rabim hepimize sabr-ı cemil ihsan eylesin” dedi.

Konuşmaların ardından Kur’an tilaveti, mevlithanların okuduğu mevlidi şerif ve ilahilerin okunmasının ardından topluca dua edildi. Daha sonra yemeğe geçildi. Yemek sonrası Şeker-İş Erciş Şube Yönetimi 750 kişilik davetli gurubu ile tek tek tokalaşarak uğurladı .
Kaynak: İHA