Saruhanlı'da Turizm Haftası Kutlamaları

Saruhanlı ilçesinde, ''36. Turizm Haftası'', Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki programa, Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Kazım Germiyanoğlu, yaptığı konuşmada, kalkınmanın anahtarı olan turizmin hizmetle geliştiğini, sevgiyle büyüdüğünü kaydetti.

Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan Türkiye'nin yabancı turistler tarafından ilgi duyulan ülkeler arasında ilk sıralarda geldiğini belirten Germiyanoğlu, ''Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz turistler için adeta bir cennet gibidir'' dedi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görevli Arkeolog Umut Doğan, Manisa'nın kültür ve turizm potansiyelleri hakkında bir sunum yaptı.

Programda, okulun öğrencileri tarafından ''turizm'' konulu skeç ile sinevizyon sergilendi ve şiirler okundu. Halk oyunları gösterilerinin de sahnelendiği etkinlik, okulun felsefe öğretmeni Hüseyin Türker'in hazırladığı müzik dinletisi ile sona erdi .
Kaynak: AA