Rektör Korkmaz Ardahanlı İş Adamları ve Esnaflarıyla Buluştu

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversitenin kuruluşundan itibaren gerçekleştirdikleri etkinliklere ‘biz buradayız’ diyerek her türlü desteği veren Ardahan’ın işadamlarına ve esnaflarına teşekkür yemeği verdi.

Davete işadamları ve esnafların yanı sıra, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan ve ARÜ akademik personeli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Rektör Korkmaz Ardahan Üniversitesi’nin akademik, kültürel ve sportif alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Korkmaz, ARÜ’nün henüz 3 yaşında olmasına rağmen büyüyen, gelişen ve çevresinde gerçek anlamda fark yaratan bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Yoğun bir tempo içerisinde, belirlenen hedefler doğrultusunda adımlar attıklarını vurgulayan Korkmaz, yabancı ülkelerdeki üniversiteler ile işbirliği protokolleri imzaladıklarını, yeni fakülte ve bölümler açmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Harvard Üniversitesi ile temaslarda bulunduklarını söyleyen Korkmaz, “Harvard Üniversitesi ile çok yararlı görüşmeler yaptık. ‘Tehlike Altındaki Diller’ üzerine Ardahan’da yapmayı planladığımız uluslararası sempozyumla ilgili olarak görüştük. İnsanlık adına bu denli yararlı bir çalışmaya destek olmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyacaklarını belirttiler. Bugün dünyada 6500-7000 civarında dil konuşuluyor. Bu dillerin yarısı 40-50 yıl içerisinde yok olacak ve bu yok olma ile karşı karşıya olan dillerin yarıdan fazlası Kafkasya ve Orta Asya’da yani bizim misyon alanımız içinde bulunuyor. 2013 yılının Ekim ayında Harvard Üniversitesi ile Ardahan’da uluslararası bir seminer düzenleyeceğiz.” dedi.

KORKMAZ: BANA SORUYORLAR, ARDAHAN ÇOK MU BÜYÜK BİR ŞEHİR?

Rektör Korkmaz konuşmasında, Amerika’da dünyanın 11. büyük üniversitesi olan Rice Üniversitesi ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi. Rice Üniversitesi ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Korkmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Bana soruyorlar, Ardahan çok mu büyük bir şehir? Çok büyük bir şehir olmadığını belirttim, bunun üzerine bana o zaman üniversite mi çok büyük? diye bir soru sordular. Onlara Üniversitemizin de büyük olmadığını; ancak hedeflerimizin büyük olduğunu, vizyonumuzun geniş olduğunu söyledim. Bizler hep beraber bu hedefleri gerçekleştireceğiz.”

‘ARDAHAN’DA TÜRK-AMERİKAN DİPLOMASI VERECEK BİR ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ’

Korkmaz, Amerika’da Harvard ve Rice Üniversitesi ile yaptıkları görüşmeler sonrasında ABD’nin San Antonio eyaletinde bulunan Incarnate World Üniversitesi ile de işbirliği anlaşması imzaladıklarını söyledi.

Anlaşmaya göre önümüzdeki yılarda Ardahan’da Türk - Amerikan diploması verebilecek bir üniversite açılmasını hedeflediklerini vurguladı. Korkmaz, artık öğrencilerin Amerikan diploması almak için Amerika’ya gitmek zorunda kalmadan Ardahan’a geleceklerini sözlerine ekledi. Yapılacak çalışmalar neticesinde Ardahan’ın Kafkasya ve Orta Asya coğrafyasında merkez olacağını belirtti.

Ardahan Üniversitesi’nin bugün Türkiye’nin doğusunda bulunan üniversiteler arasında en fazla yabancı uyruklu öğrenci alan üniversite olduğunu vurgulayan Korkmaz, 81 yabancı uyruklu öğrenciye sahip olduklarını dile getirdi. Ardahanlı işadamları ve esnafların yaptıkları desteklerin devamlılığı neticesinde bu sayının giderek artacağını söyleyen Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin kurulmasında oynadığı rolle Ardahan’ın da merkez olduğunun altını çizdi. Korkmaz, Kazakistan’dan, Kırgızistan’dan, Azerbaycan’dan, Nahçıvan’dan, Gürcistan’dan, Dağıstan’dan, İran’dan, ABD’den ve KKTC’den 38 üniversitenin üyeliğinin bulunduğu Birliğin merkezinin Ardahan olmasına dikkatleri çekti. İşadamları ve esnafların katkılarının devamlılığı neticesinde öğrenci sayılarının artmasının yanı sıra Ardahan’ın en kısa zamanda adından söz ettirerek, hak ettiği değere ulaşacağını sözlerine ekledi.

Program sonunda, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz Ardahanlı işadamlarına ve esnaflara, destekleri neticesinde sundukları teşekkür belgelerini takdim etti .
Kaynak: İHA