Nevşehir Valisi Savaş: Turizm, Dünya Barışının Sağlanmasında Önemli Bir Güç

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, ekonomik, sosyal, kültürel ve politik alanlarda ortak payda olan turizmin dünya barışının sağlanmasında da etkin bir güç sağladığını söyledi.

Nevşehir Valisi Savaş: Turizm, Dünya Barışının Sağlanmasında Önemli Bir Güç
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Nevşehir’de bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, “Birbirini çok iyi tanıyan insanların savaş yapması düşünülemez. Turizm bu olguyu ortaya koyuyor.” dedi.

Kapadokya bölgesinin sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri ile dünya turizminde de önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Savaş, Kapadokya bölgesinin kültürel değerlerinin istenilen düzeyde korunması gerektiğini belirtti.

Turizm Haftası dolayısıyla Nevşehir genelinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini seslendirmesi ile devam eden etkinliklerde Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Topluluğu ile Nevşehir Belediyesi Halk oyunları ekiplerinin gösterileri beğeni ile izlendi.