Kurumlar Arası Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başkanlığında kurumlar arası koordinasyon toplantısı yapıldı.

Yıldızeli Emniyet Müdürlüğü lokalinde yapılan toplantıda, Yıldızeli Belediye Başkanı Selim baş ilçenin genel durumu hakkında bilgi verdi. Yapmış oldukları çalışmalara dair bilgi veren Baş, bu yıl içerisinde yapacakları, kanalizasyon, BKS kaplama asfalt ve kaldırım inşaatına dair bilgiler verdi. Belediye Başkanı Baş, TOKİ’ye Kuran Kursu yapımı talebi için ise belediyenin orada arsasının bulunmadığını fakat TOKİ’nin kendi bünyesinde böyle bir çalışma olması gerektiğini, bunun için de gerekli çalışmaların yapılmasında yardımcı olacağını belirtti.

Selim Baş ayrıca, ilçe içerisinde Bölge Trafik Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uygulamanın vatandaşı sıkmadan belirli aralıklarla yapılmasını istedi. Anız yangınları nedeniyle de çok büyük sıkıntı çektiklerini belirten Başkan Baş, “İlçenin 6 beldesi 113 köyü bulunmakta ve biz buralara 3 tane itfaiye aracımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle yazın büyük oranda artış gösteren anız yangınlarına karşı vatandaşı bilinçlendireceğiz, gerekirse de caydırıcı önlemleri alacağız.” ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, ilçenin yoğunluğunu korumak ve artırmak için yatırımların yapılması gerektiğini dile kaydederek, “İlçemiz Sivas’ın diğer ilçelerine göre kırsal nüfusu yoğun olan en büyük ilçe. Bizler bu yoğunluğu korumak ve artırmak için kalıcı yatırımlar yapmalıyız ve bununla beraber özellikle eğitim kalitesini artırmalıyız. İlçe merkezimize ve köylerimize uygun çeşitli projeler üretmeliyiz. Bu toplantıda ilçemizdeki kurumların birbiriyle olan uyumlarını bir kez daha gördük. Bu uyum ve özverili çalışma vatandaşımıza da olumlu bir şekilde yansıdığı için ilçemiz adına daha güzel ve yaşanabilir bir ortam oluyor.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Selim Baş, Cumhuriyet Savcısı Ömer Yıldırım, Jandarma Bölük Komutanı İsa Murat Övez, belde belediye başkanları, kurum amirleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA