Kadıköy Beldesi Belediye Başkanı Ayat'ın Açıklaması

Fethiye'de saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları yıktı, seralarda maddi hasara yol açtı.

Fethiye ve çevresinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Kadıköy, Kumluova ve Karadere beldeleri ve bazı köylerdeki onlarca sera zarar gördü. Saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Kadıköy beldesinde ilköğretim okulunun çatısı uçtu. Fırtına, beldedeki zeytin ağaçlarını söktü.

Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, zarar gören seralarda incelemede bulundu. Seraları zarar gören vatandaşları dinleyen Ayat, ''Fırtına beldemizde felakete neden oldu. İlköğretim okulumuzun çatısını uçurdu, seralarda maddi hasara neden oldu ve zeytin ağaçlarımız zarar gördü. Üreticilerimizin zararı büyük. Yetkililerden hasar tespiti için çalışma başlatılmasını istedik'' dedi.

Serası kullanılmaz hale gelen üretici Haşim Demir, 11 dönümlük sera naylonunun tamamının fırtına nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.

Demir, ''Yaklaşık 150 bin liralık zararım var. Serada, hasar tespiti yapılmasını istiyorum'' diye konuştu.

Fethiye Kaymakamlığı'nın talimatıyla bölgede hasar tespit çalışmasına başlandığı öğrenildi .
Kaynak: AA