James Bond Filminin Aksiyon Sahneleri Nefes Kesti

'007 James Bond' serisinin son filmi 'Skyfall'ın Eminönü'ndeki çekimleri aksiyon sahneleri ile devam ediyor.

Kapatılan yolda hızla ilerleyen araçlar senaryo gereği çarşıya daldı. Yine senaryo gereği bir birileriyle yarışan araçları vatandaşlar ilgi ile izledi. Bu arada çekimler nedeniyle kapatılan yollar esnafı ve bölgeye gelen vatandaşları mağdur ediyor.

James Bond'un Eminönü'ndeki çekimlerinde nefes kesen sahneler yaşandı. Senaryo gereği, Bankacılar Sokak'ta iki araç arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sahnesi, araçlardan birinin simit tezgahına çarpması ile tamamlandı. Nefes kesen görüntülerin yaşandığı çekimler sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Set görevlileri ve güvenlikçiler, gazetecilerin görüntü almaması için yoğun çaba sarf etti. Set görevlileri bölgeye gelen vatandaşları uzaklaştırmaya çalışırken, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Vatandaşlar gitmek istedikleri yerleri Filmin çekimleri nedeniyle Eminönü'nün büyük bir bölümü araç ve yaya trafiğine kapatılınca, vatandaşlar ve esnaflar zor anlar yaşadı. Beyazıt'a gitmeye çalışan bir vatandaş, "Yollar kapalı gidemiyorum. Nasıl gideceğimi bilmiyorum. Film çekiliyormuş" dedi.

Çekimler nedeniyle işlerinin yüzde 80 oranında azaldığını savunan esnaflar ise duruma tepki gösterdi. Esnaf Mustafa Tavukçu, "Biz bölgenin kapalı olacağını biliyorduk ama bizi bu derece etkileyeceğini tahmin etmiyorduk. İşlerimiz yüzde 80 azaldı. Caddenin karşı tarafı kapalı olacaktı ama bu tarafı da kapalı. İnsanlar gidecek yol bulamıyorlar" dedi.