‘Aşk Olsun Sana Çocuk’ Söke’de Sahnelendi

Türkiye’ye 11 yıl önce açtıkları perdeden tiyatro severlerle buluşan Samsun Sanat Tiyatrosu bu kez Söke’nin konuğu oldu.

‘Aşk Olsun Sana Çocuk’ Söke’de Sahnelendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından “Aşk Olsun Sana Çocuk” isimli oyun sahnelendi. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda 18.00 ve 20.00 saatlerinde iki seans halinde sahnelenen tiyatro oyununu isleyenler arasında Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, CHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Korkmaz, CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal’da yer aldı.

68 kuşağının yaşadığı olaylar, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaşamlarını belgesel-tiyatro niteliğinde anlatan oyun Sökeli tiyatro severler tarafından beğenildi. İki perdelik oyunda sinevizyon gösterisi ile canlı tarih anlatımları da görsel şekilde sunuldu. Oyunun sonunda Söke CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Işık ve Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularını sahnede çiçek vererek kutlarken; sahneye çıkan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal ve Şehir Tiyatrosu Yönetmen Yardımcısı Fatih Akkentli oyuncuları kutladı. Kendisinin de 68 kuşağından olduğunu ve o yıllarda üniversite öğrencisi olduğunu belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı; tiyatro oyununu izlerken çok duygulandığını ifade etti.

Kaynak: İHA