Görele'de, 40 Hadis Okuma ve Ezberleme Yarışması Düzenlendi

Görele İlçe Müftülüğü ve İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 40 hadis okuma ve ezberleme yarışması düzenlendi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Kır, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana temasının kardeşlik ahlakı ve hukuku olduğunu belirtti.

Kır, dinin, sevgi, şefkat, anlayış, kendini başkalarının yerine koyma gibi duygu ve tutumların insanlar arası ilişkilerin temelinde yer almasını öngördüğünü ifade ederek, ''Kişisel menfaat ve hırslar çok kere bu yönelişleri geri plana iter. Ne yazık ki bu gibi durumlar günümüz insanında sıklıkla görülmektedir. Ben merkezli bir hayat anlayışı, her bireyi kendi küçük dünyasının hakimi yapmış bulunuyor. Bununla birlikte bazı özel durumlar insanın gerçeği görmesine sebep olabiliyor. Bütün maddi endişeleri dışarıda bırakan ve sadece yüreklerden beslenen bu kardeşlik duygusu onu paylaşanlar adına büyük hayır ve güzelliklerin kaynağıdır'' dedi.

Program, orta öğretim okulları arası kompozisyon ve şiir yazma ile İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında hadis okuma ve ezberleme yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi .
Kaynak: AA