Erdemli'de Kutlu Doğum Coşkusu Yaşandı

Mersin’in Erdemli ilçesinde Müftülük tarafından Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine 10 bin kişi katıldı.

Belediyelerin, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşu ve derneklerin çadır kurarak halka ücretsiz yemek dağıttığı etkinlikte Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Kutlama etkinliğine vatandaşın gösterdiği Peygamber sevgisi alana sığmadı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan çadırlarda halka yöresel sıkma ve ayran ikramında bulunuldu. Programa AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Dr. Hüseyin Öresin ile vatandaşlar katıldı.

Diğer taraftan Kızılay Mersin Kan Merkezi koordinatörü Yıldız Karacaoğlu ve Dr. Ahmet Günaydın ve personelleri halktın 200 ünite kan topladı.Programda sıcaktan etkilenenlere sürekli su dağıtılırken ayrıca Toroslar’ın zirvesinden getirilen karlar gül suyu ile birleştirilerek vatandaşlara servis edildi. Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan meslek kurslarına katılan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nurları da sergilendi. Genç kızların hazırladığı takı tasarım, el sanatları ve boyama, çeyiz hazırlama, hat sanatı gibi eserler ilgi gördü.Kargıpınarı El Sanatları Derneği ile Erdemli Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği de huzurevinde kalan yaşlıların yaptığı eserleri sergiledi. Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında çamlığa çadır kuran köy muhtarlıkları arasında Yörük geleneğini Peygamber sevgisiyle birleştiren köyler de vardı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinde bu yıl kardeşlik temasının işlendiğini vurgulayan İlçe Müftüsü Mustafa Topal ise, “Peygamber efendimizin varlık sebebi insanlığa Allah imanını Allah sevgisini öğretmektir. Ve Kur’an-ı Kerim’in genel olarak ifadesi insanlığın birbirini Allah sevgisi etrafında buluşmasıdır. Biz bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kutlu Doğum’un temasını kardeşlik olarak ilan etmiş olmasından hareketle ve İslam’ın temel esprisinden de insanlara Allah sevgisi etrafında birleşip kardeş olmalarını sağlamak, temin etmek olduğu düşüncesiyle insanları bir araya getirmek istedik.” dedi.

Program eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın konferansı ile son buldu .