Organik Ürün Kriterleri Kitaplaştırıldı

Erzurum'da 5 bin ortaklı Organik Tahıl Üreticileri Birliği (ORTUB) tarafından 12 bilim adamına hazırlattırılan Organik Ürün Kriterleri isimli kitap ülke genelindeki 10 organik tahıl üreticisine gönderildi.

Organik Ürün Kriterleri Kitaplaştırıldı
ORTUB Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, Türkiye'de organik tarımda söz sahibi olan 12 bilim adamına organik ürünlerin kriterlerini hazırlattıklarını söyledi.

Ilıcalı, üretici ve tüketicilerinin organik tarım konusunda bilinçli olmadığını vurguladı. Avrupa Birliği Organik Tarım Müktesebatı'na uygun olarak organik ürün kriterlerinin belirlendiğini dile getiren Ilıcalı, amaçlarının sağlıklı ve gerçek organik üretimi gerçekleştirmek olduğunu aktardı. Üreticilerin gerçek anlamda organik üretim yapamadığını uygulamada gördüklerine dikkat çeken Ilıcalı, "Organik tarım yaptığımızı düşünüyorduk. Ancak uygulamada karşılaştığımız sıkıntılar, AB'deki organik üretimle yaptığımız karşılaştırmalarda bizim bu işi bilmediğimizi gösterdi. Organik ürün çiftçilerinin bilinçlenmesi, tüketicinin gerçek anlamda organik ürün tüketmesi amacıyla çeşitli üniversitelerden alanında söz sahibi akademisyenlere 'Organik Ürün Kriterleri'ni hazırlattık. Bu eser ülkemizde alanında bir ilk." diye konuştu.

Nazmi Ilıcalı, Erzurum ve bölgedeki üreticileri organik tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirmek için Uluslararası Organik Tarım Federasyonu yöneticisi ve organik tarım uzmanı Bernard Geier'in gelecek hafta perşembe günü Erzurum'a çeşitli incelemelerde bulunup, eğitim seminerleri vereceğini sözlerine ekledi .