Havaalanında Vor Cihazı İçin Yer Tespiti Yapıldı

Kastamonu’ya açılması planlanan havaalanı için DHMİ’den gelen teknik bir ekip, vor cihazının yer tespitini yaptı.

Havaalanında Vor Cihazı İçin Yer Tespiti Yapıldı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlık teknik bir ekip, Kastamonu Uzunyazı Havaalanına yerleştirilecek olan VOR cihazının yer tespitini yaptı.

DHMİ ekibinin incelemelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Özel İdare Plan ve Proje Müdürü Erol Berker, Yol ve Ulaşım Müdürü Ali Yılmaz eşlik etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, DHMİ’de görevli Elektronik Atölye Şube Müdürü Mehmet Tuğrul Sardaş ve Teknik Şef Ayhan Sarsık’la birlikte havaalanı arazisinde VOR cihazının konulacağı yerin tespiti için incelemelerde bulundu.

DHMİ yetkilileri tarafından havadan helikopterle yaptıkları incelemeler ve arazideki tespitlerinden sonra önümüzdeki günlerde VOR cihazını yerleştireceklerini ve test çalışmalarının da kısa bir sürede tamamlanacağı belirtildi. Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan ise DHMİ yetkilileriyle yaptıkları bu incelemelerden sonra, Havaalanı için çalışmaların durmaksızın devam ettiğini söyledi.

Kastamonu’nun dönüm noktası olacak olan bu proje için tüm imkanların sonuna kadar seferber edildiğini vurgulayan Karahasan, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğini kaydetti.

Çalışmaların öngörülen şekilde sürdüğünü belirten Karahasan, “Kış şartlarının bu yıl çok ağır geçmesi dışında her hangi bir olumsuzluk yaşanmamaktadır. Hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi .
Kaynak: İHA