Meclis’ten ‘faaliyet Raporu’na Onay

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2011 Yılı Faaliyet Raporu’nu onayladı.

Meclis’ten ‘faaliyet Raporu’na Onay
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, belediye olarak her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirterek, “Bundan sonraki süreçte daha iyi ve daha kaliteli bir hizmet ortaya koyacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi,’2012 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın son birleşimini, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis Toplantı Salonu’ndaki oturumda Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2011 Yılı Faaliyet Raporu’ da ele alındı. Meclise yasalar gereği CHP’li meclis üyesi Halil Tüm başkanlık yaparken, Zihni Aldırmaz ise toplantıyı meclis sıralarında takip etti. Meclis Katibi Ömer Seyfettin Turhan, Büyükşehir Belediyesi’ne ait raporu okuduktan sonra rapor üzerinde görüşmeye geçildi. Söz alarak kürsüye çıkan MHP’li meclis üyesi Ahmet Aslan, belediye araçlarının eski olması nedeniyle bakım-onarım masraflarının arttığına dikkat çekti, Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘boş kadrolar’ ile ilgili olarak Başkanvekili Aldırmaz’a sorular yöneltti. “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KADROLARININ YÜZDE 60’I BOŞ” Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut kadrosunun 4 bin 96 olması gerekirken, bunun yüzde 60’lık bir bölümünün boş bırakıldığına işaret eden Aslan, bu durumun gerekçelerini sordu. Adana’daki yolların bozukluğundan şikayet eden Aslan, kentin merkezi noktasında yer alan İnönü Parkı’nın da Adana’ya yakışmadığını ve bu parkta gerekli revizyonun yapılmasının bir zorunluluk olarak öne çıkmasına rağmen, ‘2012 Yılı Faaliyet Raporu’nda bu konuda herhangi bir bölümün olmamasını eleştirdi.

Seyhan Nehri üzerinde kentsel atık ve çöplerden oluşan kirliliği söz konusu bölgede çekmiş olduğu fotoğraflar eşliğinde anlatan Aslan, bu tablonun önüne geçilmesi adına gerekli adımların zaman kaybedilmeksizin atılmasını istedi. Bağımsız meclis üyesi Mustafa Esenkurt da, kentin en işlek cadde ve bulvarlarındaki işletmelerin yaya kaldırımını işgal ettiğini vurgulayarak, buna müsaade edilmemesini gerektiğini savundu.

“İNÖNÜ PARKI’NIN MEVCUT HALİ ADANA’YA YAKIŞMIYOR”

Ziyapaşa Caddesi’nin doğusundaki ilk caddenin, akşamları araç trafiğine kapatılarak, buranın bir sosyal donatı alanına dönüştürülüp, insanların kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte düzenlenmesi önerisinde bulunan Esenkurt, kentteki altyapı çalışmaları nedeniyle yollarda yaşanan bozulmalara tepki gösterdi, özellikle Atatürk Caddesi’ndeki çalışmaların yeterli olmadığı eleştirisini yöneltti. Meclis Katibi Necmi Özcanlı da, İnönü Parkı’nın bugünkü mevcut durumunun, hiçte iç açıcı olmadığını, kentin merkezi noktasında yer alan parkın durumunun, Adana’ya yakışmadığı yorumunda bulundu. Adana’nın hala bir ‘Kent Meydanı’na sahip olmadığını, bunun da ciddi bir eksiklik olarak öne çıktığını anlatan Özcanlı, Seyhan Nehri üzerindeki kirliliğin asla kabul edilemeyeceğini, nehrin temizlenip, kirlilik nedenlerinin ortadan kaldırılması için kapsamlı bir çalışma başlatılmasını gerektiğini söyledi.

“DAHA İYİ VE DAHA KALİTELİ HİZMETLER ORTAYA KOYACAĞIZ”

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2011 Yılı Faaliyet Raporu’, oybirliğiyle kabul edildi. Bu gelişmenin ardından söz alarak kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz bir teşekkür konuşması yaptı. Artık önlerinde yeni bir dönem olduğunu vurgulayan Aldırmaz, belediyenin mevcut bütçesinin arttırıldığını, bundan sonraki süreçte daha iyi ve daha kaliteli bir hizmet ortaya koyabilmenin çabası içinde olacaklarının altını çizdi. Merkez ilçe belediyelerle uyum içinde çalışıp, ‘Ortak Akıl, Ortak Başarı Projesi’nin tüm gereklerini yerine getireceklerini anlatan Aldırmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak her geçen gün biraz daha iyiye gidiyoruz. Ancak bu yeterli değil. Belediye hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülüp, Adanalılara kaliteli bir hizmet sunulabilmesi adına daha hassasız” dedi.

Kaynak: İHA