Kızılca Köyü'nde Öğrencilere Sözlük ve İmla Kılavuzu Dağıtıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi'nce Kızılca Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrencilere sözlük ve imla kılavuzu dağıtıldı.

Derneğin Sivas Şube Başkanı Bilal Tırnakçı, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Kızılca Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilere sözlük ve imla kılavuzu dağıttıklarını belirtti.

Tırnakçı, köyde düzenlediklerini törene, Türk Dil Kurumu Üyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recep Toparlı, il genel meclisi üyeleri İbrahim Yasak ve Ahmet Özaydın'ın da katıldığını söyledi.

Tırnakçı, hükümetin öğrencilere kitap ve tablet bilgisayarları ücretsiz verdiğini, derneklerinin de imkanlarıyla hayırlı hizmete katkı olması için sözlük ve imla kılavuzu dağıttığını belirterek, ''Recep Toparlı hocamızın desteğiyle yürüttüğümüz kampanyamızda hedefimiz bütün öğrencilere sözlük ve imla kılavuzu hediye etmektir. Bunu yaparken öğretmenlerimizden de talebimiz çocuklarımıza sözlük ve imla kılavuzu kullanma alışkanlığı kazandırmalarını istiyoruz. Geleceğin büyük Türkiye'sini böyle kuracağımıza inanıyoruz. Dilimizi bozulmadan gelecek nesillere aktarmanın hazzını yaşayacağız'' dedi.
Kaynak: AA