Darende Belediye Başkanı Özkan'ın Açıklaması

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, TOKİ'nin ilçede yapımını sürdürdüğü 204 konuttan, tamamlanan 100 sosyal konutun yakın zamanda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Özkan, Sivas Valisi Ali Kolat'ın ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilçede bir çok projeyi hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

İçme suyu hattının yenilenmesi için Mayıs ayında ihale yapacaklarını belirten Özkan, arıtma tesisini yaparak, mevcut depoları da düzenleyeceklerini ifade etti.

Özkan, ''Asbestli ve pik boruları kaldıracağız. Bunlar büyük problemlere yol açıyor. Arıtma projemizin yüzde 95'ini, içme suyumuzun da yüzde 50'sini devlet desteği ile yapacağız. Üst yapıya da, bu altyapı çalışmalarımızı bitirdiğimiz noktadan gireceğiz. Doğalgaz da Darende için önem arz eden bir projemiz, bunun için çok gayret sarf ettik. Bunun yanında DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Tohma Çayı ıslah çalışmalarına başlandı. TOKİ'nin Darende'de yapımını sürdürdüğü 204 konuttan, tamamlanan 100 sosyal konut hak sahiplerine teslim edilecek'' dedi.

Eşi ile Darende'ye gelen Vali Kolat da, Malatyalıların ve görev yaptığı başka bölgelerde yaşayanların zaman zaman arayıp hatırını sormalarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Biz bu memleketin çocuğuyuz. Allah bize ömür verdikçe, insanlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmaktayız. Daha önce de görev yaptığım yerlerden insanların araması ve hatırımızı sorması güzel izler bıraktığımızın göstergesi. İnsanımıza faydalı olmak bizleri mutlu ediyor. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.''

Vali Kolat, daha sonra Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ve adliye personelini de ziyaret etti.

Ziyaretlere, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve belediye meclisi üyeleri de eşlik etti .
Kaynak: AA