Bucak'ta Engellilere Yönelik Sağlıklı Yaşam Merkezi Açıldı

Bucak Bedensel ve Zihinsel Özürlüler Koruma ve Yaşatma Derneği Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı.

Açılışa Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bucak Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, resmi kurumların amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kaymakamı Hacıbektaşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Bucak Özürlüler Derneği'nin kısıtlı imkanlara rağmen engelli vatandaşlara hizmet edebilmek için çözüm üretmeye çalıştığına dikkati çekti. Hacıbektaşoğlu, açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde engellilerin hem rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanacağını hem de engellilerin birlikte zaman geçirebileceklerini ifade etti.

Hacıbektaşoğlu, ilçede fiziksel engelli vatandaşların cadde, sokak ve binalarda rahat hareket edebilmeleri için düzenlemeler yapılması gerektiğini, bu konuda tüm kamu ve özel kuruluşların gerekli tedbiri almaları gerektiğini belirtti.

Bucak Belediye Başkan Ramazan Ayaz, derneğin çalışmalarını başarılı bulduğunu dile getirerek, dernek yöneticilerini kutladı.

Bucak Bedensel ve Zihinsel Özürlüler Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Öztop da Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin sadece engellilere değil, tüm halka hizmet vereceğine değindi. Öztop, ''Özürlülere yönelik çalışmalar ve iyileştirmeler için tüm resmi ve özel kuruluşlardan destek bekliyoruz'' dedi.

Yeni açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde engellilerin rehabilitasyonu için çeşitli aletler bulunuyor.
Kaynak: AA