SP'li Kılıç: Balans Ayarı Yapanlar, Başka Balanslar Yapılabileceğini Bilmeliydi

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat askerî darbesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmayı değerlendiren SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, soruşturma kapsamında yapılan arama ve gözaltı kararlarını değerlendirdi.

Kılıç, "Çevik Bir'in, 'Balans ayarı yapıyoruz.' derken gün gelip başka balans ayarları yapılabileceğini de bilmesi gerekirdi." dedi.

Askerî müdahalelerin demokrasinin düşmanı olduğunu hatırlatan Kılıç, 1960 askerî darbesi, daha sonra verilen muhtıralar, 12 Eylül askerî darbesi, 28 Şubat postmodern askerî darbesi gibi kanundışı girişimlerin Türkiye'yi çok geriye götüren adımlar olduğunu söyledi.

Bu darbe ve muhtıraların hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığını aktaran Kılıç, "Bunların tamamı suçtur. Bu suçu işleyenler, kim olursa olsun elbette bir gün karşılığını görecek. Keser döner sap döner. Dünyadayken Cenab-ı Hakk, bazılarına bazı sonuçları gösterecektir. Gerek Çevik Bir gerekse diğer ismi geçenlerin gerçekten adil bir şekilde yargılanmalarını ve yapılanların da elbette karşılığını görmeleri, suçsa ki biz öyle olduğuna inanıyoruz, karşılığını görmelerini isteriz.'' diye konuştu.

'ASKER GÖZBEBEĞİMİZ, KURUMLAR YIPRATILMAMALI'

Askerî müdahalelerle ilgili olarak yürütülen soruşturma ve yargılamalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmaması gerektiğinin altını çizen Kılıç, "Bir kurumu yıpratacak her türlü hal ve hareketten kaçınmamız gerekir. Asker, elbette gözbebeğimizdir. Askeri tarif ederken en kıymetli organlarımızdan biri olarak tarif ederiz. Bu kurumun yıpratılmaması lazım geldiğine dikkati çekmek isteriz.'' şeklinde konuştu.