Kayseri Valisi Mevlüt Bilici Açıklama Yaptı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Özvatan ilçesinde yaptığı çeşitli açılış ve incelemelerin ardından Kaymakam Osman Uğurlu'ya teşekkür ederek, ''Özvatan'da çok güzel şeyler oluyor, bu güzelliklerin ortaya çıkmasında başta Kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum'' dedi.

Vali Mevlüt Bilici, beraberinde çok sayıda daire ve bölge müdürü ile Özvatan İlçesinde çeşitli açılış programlarına katıldı.

İlk olarak Kaymakam Osman Uğurlu'dan ilçe hakkında bilgi alan Bilici, İlçe Emniyet müdürlüğü binasının açılışını yaptı. Binayı ve nezarethaneyi gezen Vali Mevlüt Bilici, beraberindekilerle birlikte hükümet binasında Sosyal Market'in açılışı yaptı.

Vali Bilici, ilçe meydanında kurulu bulunan projesi kapsamında kurulan kitap fuarının açılışını yaptıktan sonra çadırı gezdi.

Bilici, burada basın mensuplarına şu açıklamada bulundu:

''Daha önce başlatılan 'Türkiye Okuyor' projesi çerçevesinde ilçemizde de düzenlenen kampanyası Kaymakamımız Osman Uğurlu öncülüğünde Halk Eğitim Merkezince ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ve ilçe halkının katılımıyla bir yıl süre ile okuma kampanyası başlatılmış.

Kampanya çerçevesinde 12-13 Nisan 2012 tarihlerinde projesi gerçekleştiriliyor. Bu proje ile çocuklarımıza hem tutumlu olmayı hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hedefleniyor. Öğrencilerimize önceden dağıtmış olduğumuz kumbaralar ile biriktirdikleri birikimleri bu proje kapsamında düzenlenecek olan kitap fuarında, kendi birikimleriyle ve kendi seçtikleri kitapları alacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

Vali Bilici daha sonra Petekkaya Anaokulu ile Bilgievi ve Kütüphane'nin açılışlarını yaptı. Duran Yangın İmam Hatip Lisesi'nde öğle yemeği ikramının ardından ilçede 100 bininci ağaç dikimini gerçekleştiren Vali Bilici, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

''Özvatan'da çok güzel şeyler oluyor, bu güzelliklerin ortaya çıkmasında başta Kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Burada özellikle idari kadroda bir uyum var. Bu uyum, ilçenin kalkınmasına ve burada yaşayan insanlara olumlu hizmetler olarak yansıyor. Özvatan'da yapılan hizmetlerden çok etkilendim.''
Kaynak: AA