Atasancak: Türkiye’nin En Sağlıklı Sütünü Üretiyoruz

Atasancak Genel Müdürü Lütfü Kaşlı, tesislerinde süt sağıldıktan 35-40 saniye sonra dört dereceye indirerek muhafaza ettiklerini, böylece Türkiye’nin en sağlıklı sütünü ürettiklerini söyledi.

Atasancak: Türkiye’nin En Sağlıklı Sütünü Üretiyoruz
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli 'nin Acıpayam ilçesinde bulunan Atasancak Tarım İşletmesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Ziyarette misafirlerine bilgi veren Genel Müdürü Kaşlı, kurulduğu günden bu yana üretimlerinin tamamını Pınar Süt 'e verdiklerini ifade etti.

Kaşlı, “Tesisimizde herhangi bir salgın hastalık ihtimaline karşı azami özen gösteriyoruz. Hijyen için gerekli tüm tedbirleri almış, dolayısıyla Türkiye 'deki en sağlıklı sütü üretmeyi başarmış durumdayız. Sütü, sağıldıktan 35-40 saniye sonra 4 dereceye indirerek muhafaza ediyoruz. Kendimiz paketleme yapmıyoruz. Bu sebeple piyasada Atasancak Çiftliği ürünü olarak satılan mamullere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Bizim üretimimizin tamamı, Pınar Süt tarafından kendi markaları üzerinden satılıyor.” dedi.

Türkiye 'de yıllık kişi başına düşen süt tüketiminin yüzde 5 seviyesinde ve oldukça düşük olduğunu vurgulayan Kaşlı, “Bu yurtdışında 150 litredir. Yurtdışından ucuz hayvan geldiği için Türkiye 'de besicilik yapılamıyor. Bu durum et fiyatlarına da yansıyor.” diye konuştu.

2007 yılında Sancak ve Ata Grubu ortaklığıyla Acıpayam 'da 24 bin dekar arazi üzerine kurulu Atasancak Acıpayam Tarım İşletmesi günlük 110 ton ile Avrupa 'nın da en büyük süt üretim çiftliği konumunda. 10 bin dekarında tarım ürünlerinin yetiştirildiği 24 bin dekarlık arazi üzerine kurulu Atasancak, 3 bin 200 'ü sağımlık olmak üzere toplam 7 bin 500 büyükbaş hayvanı bünyesinde barındırıyor.