Yunanistan'da Partiler, Popüler Milletvekili Adaylarının Peşine Takıldı

Yunanistan’da kritik erken genel seçim süreci bugün resmen başlarken, partilerde vatandaşın öfkesini biraz olsun dindirecek popüler milletvekili adaylarına ilişkin hummalı bir çalışma var.

Yunanistan’da 3 yıldır halkın belini büken ekonomik krizin bölgesinde 6 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden çıkacak sonuç merak edilirken, partiler, sadece 25 gün içerisinde vatandaşı seçimler sonrasında rahatlatacağına ilişkin ikna etmesi gerekiyor. Ancak bu sürecin mayınlarla döşeli olduğunu ifade eden gözlemciler, çıkacak sonucun siyasi sistemi kökten değiştireceği yorumunda bulunuyor. Siyasi partilerde milletvekili adaylarının kimler olacağına ilişkin yoğun bir çalışma var. Seçimlerde en büyük kaybeden olması beklenen sosyalist PASOK, gazeteci, sporcu gibi popüler ve halkın tanıdığı isimlerle prestijini biraz olsun düzeltmeyi planlıyor. PASOK’tan aday gösterilecekler arasında şunlar var: Mega televizyonundan gazeteci Antonis Liaros, PAOK eski futbolcusu Yannis Gunaris, Panathinaikos eski basketbolcusu Kostas Patavukas, devlet televizyonu ERT’den gazeteci Dionisis Botonis.PASOK lideri Evangelos Venizelos ise Selanik ve Girit’ten milletvekili adayı olacak. Bugün yaptığı konuşmada Venizelos, vatandaş ile partiler arasında, ahlaki temelde yeniden bir güven ilişkisi kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Venizelos, plastik ve sahte söylemler üzerine kurulu seçimlerin bittiğini söyledi.

Diğer partilerin de sanatçı, sporcu gibi tanınmış isimleri listelerine almaları bekleniyor.Bu arada Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaret eden Başbakan Lukas Papadimos, Papulyas'tan yetkisini kullanarak parlamentoyu feshetmesini ve seçimlerin 6 Mayıs'ta yapılmasını talep etti. Papadimos, bu akşam saat 20:00'de ise Yunan halkına seslenecek .