Pursaklar’da Vatandaşlar Kansere Karşı Bilinçlendirildi

Ankara'da Pursaklar Belediyesi, 'Kanser ve kanserden korunma' konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Saray Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda 2030 yılında kanserden ölenlerin sayısının 12 milyona ulaşacağına dikkat çekildi. Pursaklar Sağlık Grubu’nun düzenlediği programda kanser ve kansere karşı önlemler konusunda bilgiler verildi.

Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Pursaklar Sağlık Grup Başkanı Dr. İlker Barutçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ertuğrul, ilçe Müftüsü Cemil Çıkrık, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Özdemir, Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Akif Durmuş, doktorlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Dr. İlker Barutçu, önemli olanın kanserde teşhis koyulması ve tedbir alınması olduğunu belirterek, “Asıl olan kansere yakalanmadan tedbir almaktır. Salığı olanın umudu, umudu olanın da her şeyi vardır.” dedi.

Kanser ve kanserle mücadele yolları hakkında sunum eşliğinde bilgi veren Dr. Emire Olcaytu da Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayanarak 2030 yılında kanserden ölenlerin sayısının 12 milyona çıkacağını söyledi.

Kanserden korunmak için sigara ve alkol tüketimine Son vermek gerektiğinin vurgulayan Olcaytu, “Doğru ve uygun tedaviyi bulmak ve uygulamak önemlidir. Öncelikle birey olarak sorumlu olduğumuzu unutmadan yaşamaya devam etmeliyiz. Kansere yol açan sigara, alkol, kanserojen maddeler ve radyasyon gibi etkenlerden uzak durmak gerekiyor. Düzenli beslenmeli, günlük taze sebze ve meyve tüketmeliyiz. Kırmızı et, tavuk eti ve balığı dengeli tüketmeliyiz. 5727 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'a sahip çıkmalıyız. Mutlaka kanser taraması yaptırmalıyız.” diye konuştu.