Berlin Başkonsolosu Pulat’tan Bektaş Ailesine Ziyaret

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Burak Bektaş’ın ailesini ziyaret etti.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de geçen hafta perşembe günü Burak Bektaş adlı 22 yaşındaki genç başına ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetmiş, yanında bulunan biri Rus, diğeri Arap iki genç de ağır yaralanmıştı. Olayın ırkçı saldırı olması ihtimali üzerine çok yönlü soruşturma başlatılmasına rağmen katil henüz bulunamadı.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ve Büyükelçiliği Müsteşarı İskender Okyay, Bektaş’ın ailesini başsağlığı ziyaretinde bulundu. Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, “Biz onların acılarını paylaşmaya geldik, başsağlığı dileğinde bulunduk, olay meydana geldiğinde hemen haberimiz oldu. Derhal babasıyla görüştük, yapılabilecekler konusunda kendisine bilgi verdik. Bugünde Büyükelçi Müsteşarı İskender Bey ile Berlin’deki önde gelen çatı derneklerimizle birlikte tekrar aileyi ziyaret etmek istedik, ailenin ihtiyaçlarını, sorunlarını dinledik. Olayın nasıl cereyan ettiğini bize kendi perspektiflerinden anlattılar. Olaydan hemen sonra Berlin Emniyet Vekili ile görüştüm. Kendisinden konu hakkında bilgi aldım. Konuyu biliyordu, olayı bütün boyutlarıyla araştırdıklarını söyledi ama mevcut koşullarda bilgimiz sınırlı. Olay, grup içindeki bir çocuğu mu, kaybettiğimiz Burak Bektaş’ı mı, yoksa grup içerisinde bir başkasını mı hedefliyordu, veya o grup içerisinde birkaç kişi mi hedefleniyordu, yoksa hepsi birden mi hedefleniyordu, bunları bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, genç bir kardeşimizi kaybettik. Bununla ilgili polis soruşturması devam ediyor. Onun için spekülasyona kaçmamakta fayda var. Bu aşamada bizler de konunun takipçisi olacağız. Bu hususları aile ile paylaştık”dedi.

Kaynak: İHA