Bala'da '''Atatürk ve Anıları'' Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Bala Hacettepe Meslek Yüksekokulu'nda ''Atatürk ve Anıları'' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Hacettepe MYO konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Bala Hacettepe MYO Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Karayiğit, Bala İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Koç, Atatürk-ün manevi kızı Ülkü Çukurluoğlu Adatepe, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşide büyük önder Atatürk ile ilgili anılarını anlatan Ülkü Adatepe, çocukluğunun Atatürk'ün dizlerinin dibinde geçtiğini söyledi.

Bu nedenle kendisini çok şanslı hissettiğini belirten Adatepe, ''Atatürk'ü anlatırken ben heyecanlanıyorum. O günleri yaşıyorum. Atatürk'ün elinden tuttuğu küçük 'Ülkü' oluyorum. Atatürk'ün insan yönünü anlatıyorum. Onu canınızla ruhunuzla kalbinizle sevin. Çünkü o sizleri öyle sevdi'' diye konuştu.

Çok şanslı bir çocuk olduğunu ifade eden Adatepe, şöyle konuştu:

''Çok ufak yaşta bu kadar büyük bir insanın sevgisini kazandım. Aynı zamanda da çok şanssızım ki bu kadar büyük bir sevgiyi çok küçük bir yaşta kaybettim. Onun acısı da bende daima yaşayacak. Ben hiçbir zaman onun büyüklüğünü, büyük bir lider olduğunu bilmedim. Çünkü ben onu bir baba gibi seviyordum. Çok yaramaz bir çocuktum ama onun yanında çok usluydum. Çok sabırlı bir insandı. İnsana çok güven veriyordu. Mesela ben çok yaramaz olmama rağmen onun yanında mum gibi bir çocuktum. Atatürk'e inandıramadılar benim yaramaz olduğumu. Atatürk, diyordu. Ufacık bir çocuk olmama rağmen onu mahcup etmemek için uslu duruyordum.''

Söyleşinin sonunda Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Ülkü Adatepe'ye plaket ve Atatürk'ün Bala bölgesinden milletvekili seçildiğini gösterir seçim mazbatasının bir örneğini takdim etti .
Kaynak: AA