11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru

Mersin’de bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Müzik Festivali 30 Nisan'da başlayacak.

11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısında festivalde bu yıl da zengin, içeriğiyle anlamlı, tematik konularıyla hem ulusal hem de evrensele yaklaşan bir programın yer aldığını belirtti.

Festivalle Mersin'in sadece yükselen müzik sesini değil, uluslararası zenginlikleri ve turizm değerlerinin birçok yönünü de
kamuoyuna aktarabileceklerini ifade eden Güzeloğlu, festivalin katılan, izleyen ve dinleyenler için güzel bir müzik şöleni olacağını kaydetti.

Uluslararası konumda bir festivalin Anadolu'da bir kentte 11 yılda sürdürmenin kolay olmadığını vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti: "Festivalin bu yılki programında yerele dönük ögelerin öne çıkmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum. Festivali hazırlayanlara teşekkür ediyorum, ödül alan sanatçıları da kutluyorum.'' Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise ruhunda kültür ve sanat olan insanların yer aldığı Mersin'i Türkiye'de ve Avrupa'da en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Özcan, kültür ve sanat etkinliklerine barışı, sevgiyi, kardeşliği, dostluğu ve arkadaşlığı zenginleştirmek için destek verdiklerini söyledi.

'MERSİN TÜRKÜLERİNİ OPERA FORMUNDA ARIYOR' BESTE YARIŞMASI DÜZENLENECEK
Festival Yürütüme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi da Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini, ekonomideki bu büyümenin kentlerde de hissedildiğini ifade etti.

Burakgazi, festivalle ilgili de bilgiler vererek bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri 'Mersin Türkülerini Opera Formunda Arıyor' beste yarışmasının bulunduğunu kaydetti.

Bu uygulamayla bestecilere Türk sanat yaşamına yeni eserler kazandırmaya teşvik ettiklerini anlatan Burakgazi, "Mersin'in opera formunda bestelenmiş Türkülerini ortaya çıkarıyoruz." dedi.

Festival kapsamında eğitim alanında Mersin’e birçok okul ve yurt kazandıran Eyüp Aygar'a 'Festival Kent Ödülü', opera sanatçısı Nuran Çapanoğlu'na 'Festival Sanat Ödülü' ve keman sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesi Nurperi Yücesoy'a ise 'Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü' verilmesinin uygun görüldüğünü kaydetti.

11 AYRI MEKANDA 22 ETKİNLİK
2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği(EFA)'ne kabul edilerek adını uluslararası alanda da duyurmayı başaran 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 30 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında sanatseverleri 11 ayrı mekanda 22 etkinlikte buluşturacak.

Festivale Macaristan, Polonya, Portekiz, Almanya, Moldova ve ABD'den sanatçılar katılacak. Festival, şehir merkezindeki etkinliklerin yanında Mersin'in önemli kültür ve turizm merkezleri olan İtalyan Katolik Kilisesi, Soli Pompeipolis Antik Kenti ve Tarsus St. Paul Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Festival, 12 ücretli, 10 ücretsiz olmak üzere toplam 22 etkinliğe ev sahipliği yapacak.