Teşvik Paketinin Başlangıç Tarihine Düzenleme Sinyali

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Teşvik Paketi'nin başlangıç tarihiyle ilgili düzenleme yapılabileceğini söyledi. Ergün, "2011’in Haziran 15'i ya da Temmuz'un 1'i kararnameye eklenebilir." dedi.

Teşvik Paketinin Başlangıç Tarihine Düzenleme Sinyali
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk Patent Enstitüsü'nde KOBİ'lere yönelik olarak düzenlenen 'Hezarfen Medikal Ankara Projesi' tanıtım töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevap verdi.

Yeni teşvik paketinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2012 olmasıyla ilgili eleştirilere ilişkin sorulan soruya Bakan Ergün, "Daha kararname yayımlanmadı. Sadece tanıtım yapıldı. Kararnamede gerekli revizyonlar yapılır. Biz seçimden sonra teşvik paketinin revize edileceğini, yatırımcılardan yatırımlarını durdurmamalarını istemiştik. Haziran'ın 15'i ya da Temmuz'un 1'i (2011) kararnameye eklenebilir. Bu tarih, kararnameye eklendiğinde bu konuyla ilgili tartışma sona erecektir. Bu büyük bir problem değil." şeklinde cevapladı.

Bakan Ergün, işadamı İshak Alaton'un yerli otomobille ilgili 'Yerli otomobil rüya, çöpe atın gitsin' şeklinde açıklamalarına da şöyle karşılık verdi: "Biz otomobil üretiyoruz ama kendi markamızı yaratmış değiliz. Bizim isteğimiz kendi markamızı yaratmak. Bunun için 'şu ülke ya da markayla rekabet edemeyiz' dememeliyiz. Bugün Nokia'nın geçileceğini kim tahmin edebilirdi ama geçildi. Kimin kimi ne zaman geçeceği belli olmaz. Biz de kendi markalarımızı oluşturmak için gerekli gayretleri göstermeliyiz. "