KTO, Çalışmak İsteyen Kadınlara Öncü Oluyor

Konya Ticaret Odası (KTO) öncülüğünde kurulan ve çalışmak isteyen kadınlara iş imkanı sunan Kimya Hatun Kadın Kooperatifi tekstil atölyesi törenle hizmete açıldı.

KTO, Çalışmak İsteyen Kadınlara Öncü Oluyor
Törene KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Kadın Girişimci Masası ve Kooperatif Başkanı Hatice Mendi ile kadın girişimciler katıldı.

Törende konuşan Hatice Mendi, kooperatif bünyesinde alınan dikiş makinelerinin AB desteğiyle alındığını belirterek, “İlk etapta 28 kişiye mesleki eğitim verdik. İlk üretim mekanını da bugün açıyoruz. 2 ay süren eğitim sonunda aile bütçesine yardımcı olmak isteyen hanımlarımız buraya gelerek iş sahibi olacak. Ayrıca diğer tekstil şirketleriyle de görüşüyoruz ve burada eğitim gören arkadaşların başka firmalarda çalışmasına da imkan sağlayacağız” dedi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise, kadınlara iş imkanı sağlayabilmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Maddi durumu iyi olmayan insanlara iş ve aş imkanı vermek gerçekten çok önemli bir olay. Burası çok büyük bir yer olmayabilir ama önemli olan bu projeyi başlatabilmek. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Ayrıca tekstil sektöründeki eleman ihtiyacının karşılanmasında bu tür projeler önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kooperatif tarafından kurulan atölye, davetlilerin kurdele kesmesiyle hizmete açıldı .
Kaynak: İHA