Kırgızistan’da Muhalefet Yeniden Meydana İndi

Kırgızistan’da havaların ısınmasıyla muhalefet yeniden meydanlara indi.

Ülkenin güneyindeki Celalabad vilayetinde bugün hükümet karşıtı gösteri yapıldı. Muhalif Ata Curt (Ata Yurt)Partisi’nin başını çektiği gösteriye, Ar Namus ve Bütün Kırgızistan partileri de destek verdi.Nisan 2010’da yapılan halk devrimi sonrasında iktidara gelen mevcut yönetime karşı yapılan en kapsamlı gösteriye, 10 bin dolayında kişinin katıldığı belirtildi. Polis kaynakları, katılımcıları 5 bin tarafsız kaynaklar 8, muhalifler ise 30 bin olarak açıkladı.

HÜKÜMETE ÜLTİMATOM
Gösteride eylemciler , Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’e 21 Nisan’a kadar hükümetin istifasını sunma talebinde bulundu. Eylemciler, bu taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda söz konusu tarihten sonra bu kez Cumhurbaşkanı Atambayev’in de istifasını talep edeceklerini dile getirdiler.Gösteride Ata Yurt Partisi Başkanı Kamçıbek Taşıyev, Meclis Eski Başkanı Akmatbek Keldibekov, Bütün Kırgızistan Partisi lideri Adahan Madumarov yaptıkları konuşmalarda hükümeti pasif ve icraatsız kalmakla eleştirdi.

Eylemciler yapılan konuşmalardan sonra yaklaşık üç saat süren gösteri sonunda olaysız bir şekilde dağıldı.
Bu arada gösteriye Celalabat Valisi Azibek Tursunbekov’un da katılması dikkat çekti. Daha önce de ülkenin güneyinde yer alan Oş Belediye Başkanı Melis Mirzakmatov mevcut yönetime karşı tavır almıştı .