İznik Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Proje Sözleşmesi İmzalandı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının 2011 Mali Destek Programı kapsamında, İznik Ziraat Odası adına hazırlanan proje sözleşmesi imzalandı.

Projenin imzalanması dolayısıyla proje ortakları, İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, İznik Merkez Köyleri Sulama Birliği Başkanı İsmail Şen, İznik Ova Köyleri Sulama Birliği Başkan Hasan Aydemir, BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik'i makamında ziyaret etti.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik'te kurumların bir araya gelerek ortak olduğu projenin bundan sonra yapabilecekleri konusunda ufuklarını açtıklarını belirterek, ''İlçe olarak BEBKA'nın desteklerinden daha fazla yararlanmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız var. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ise oda olarak hazırladıkları ''Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı'' projesinin İznik'te tarımla uğraşan kesimi büyük ölçüde rahatlatacağını kaydederek, ''İznik'te tarımsal üretimi ve ürün verimini artıracak, ilçe tarımını daha ileriye taşıyacak bir Toprak Analiz Laboratuvarı kuruyoruz. Destek olan tüm kurumlara İznik çiftçisi adına teşekkür ediyorum'' dedi.

Proje sözleşmesi, Bursa Buttim Plazada bulunan BEBKA'nın merkezinde İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu tarafından imzalandı.

Hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve proje imzalarının atılmasının ardından İznik heyeti BEBKA'dan ayrıldı.

6 Ay sürecek olan ''Toprak Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı'' projesinin koordinatörlüğünü İznik Ova Köyleri Sulama Birliği Birlik Müdürü Ahmet Yıldız yürütecek.

Proje ile İznik'te 6 ay içerisinde tam donanımlı bir toprak su ve yaprak analiz laboratuvarı kurulmuş ve faaliyete geçmiş olacak .