Cemil Alevli, Ölümünün 40. Yılında Törenle Anıldı

Gaziantep sanayisinin kurucularından olan merhum Cemil Alevli, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Cemil Alevli, Ölümünün 40. Yılında Törenle Anıldı
GKV'de düzenlenen ilk anma törenine GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcıları Fevzi Gürsel, Nazmi Oktay, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik, Liseler Müdürü Fevzi Beşe, Cemil Alevli İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci ve öğretmen katıldı.

GKV Özel Okulları Edebiyat öğretmenleri Nermin Esen, Abdulkadir Summak, Esin Baytar ve Müzik Öğretmeni Mehmet Serçeler tarafından hazırlanan anma töreninin açılış konuşmasında Cemil Alevli'nin önemli bir vizyon ve misyon sahibi olduğu ve yaşamını Gaziantep'in gelişmesine adadığını ifade eden Dr. Atanur Vergili, şunları söyledi:

“Cemil Alevli 20. yüzyıl Gaziantep'inin vizyonunu oluşturmuş kentimizin önemli isimlerinden birisidir. Sanayi alanındaki başarılarını, ekonominin gelişmesinde, kentin modernleştirilmesinde, ulaşım sorunlarının çözülmesinde de gösterdiği gibi eğitim alanında da önemli hizmetlerin bayraktarı olmuştur. Gaziantep'te ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılan bir okula imza atarken eski adı Adsız İlkokulu olan okulun inşasını da gerçekleştirmiş ve birçok eğitim kurumuna önemli destekler vermiştir.

Son olarak 1963 yılında bu günkü GKV Özel kullarının temelini atmış ve 1972 yılına kadar okullarımızın gelişmesi için yaşamının son dönemini tamamen bu işe vakfetmiştir. Bugün kendisinin kurduğu okullarda olduğu gibi GKV Özel Okullarında da her biri Gaziantep kent vizyonuna ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak binlerce öğrenci yetişmektedir. Gaziantep Cemil Alevli'ye çok şey borçludur kendisini rahmetle anıyoruz.” Edebiyatçı ve yazar Nurel Taner tarafından kaleme alınan yaşam öyküsünü Edebiyat Öğretmeni Esin Baytar seslendirirken, 1963 yılında GKV Özel Okullarının ilk açılış konuşmasını yapan Cemil Alevli'nin o gün yaptığı tarihi konuşma Abdulkadir Summak tarafından seslendirildi. Araştırmacı Yazar Ali Babat tarafından kaleme alınarak görsel bir şov şeklinde belgesel hale dönüştürülen “Gaziantep Tarihinden Yapraklar” belgeselinin Cemil Alevli bölümü sinevizyon olarak öğrencilere gösterildi. Cemil Alevli'nin yaşamını bütün boyutlarıyla gözler önüne seren 28 dakikalık belgesel izleyenleri duygulandırırken Gaziantep'in yakın tarihi ve özellikle ekonomik yapısının da gözler önüne sergilenmesi herkesi duygulandırdı. GKV Anaokulu öğrencilerinin oluşturduğu koro anma törenindeki en önemli gösteriler arasında yerini aldı. Koro GKV'lilerin coşkuyla seslendirdiği okul marşları olan “Atatürk'ün ışığıyla kuruldu okulumuz” ve “Örnek Türk olmaktır hedefimiz, laiklik temel ilkemiz” marşlarını seslendirdiler.

Düzenlenen anma törende GKV Özel Okulları Öğrencilerinden Beyza Özer'in okuduğu Can Yücel'in kaleme aldığı Babama adlı şiiriyle salonda bulunanları göz yaşlarına boğuldu. Ölümünün 40.yılında GKV Özel Okullarından sonra mezarı başında da anılan Cemil Alevli için mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu .