Kaymakam Meral: Terme’de Üniversiteyi Kazandırma Oranı Artırılmalı

Terme Kaymakamı Fahri Meral, ilçenin, Fen, öğretmen ve Anadolu liselerine öğrenci kazandırmada iyi bir seviyede olduğunu, aynı başarının, üniversiteye öğrenci kazandırma oranlarına da yansıması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Meral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Baş ile birlikte Terme Sakarya Dershanesi Müdürü Oktay Yarar 'ı ziyaret etti. Mevcut problemi çözme adına ilçedeki eğitimle uğraşan her kesimin taşın altına elini sokması gerektiğini söyleyen Fahri Meral, “Öncelikle ilçemizdeki başarılı öğrencilerin ilçe dışına çıkmasını önlemeliyiz.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Baş ise Terme'de sadece bir tane Anadolu lisesi olduğunu hatırlattı. Baş, 'Seviye belirleme sınavını kazanan çocuklar, ilçemizdeki okul açığından dolayı başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Üniversite kazanma başarısını arttırmak için öncelikle bu potansiyelimizi içeride tutmaya çalışmalıyız.” diye konuştu. Kozluk beldesinde bir şirket tarafından yapılacak Anadolu öğretmen lisesinin bu açığı kapatmaya yardımcı olacağını söyleyen Baş, dershanelerin de bu eksikliği giderme noktasında kendilerine yardımcı olmasını istedi. Bütün liselerin daha çok gayret sarf etmeleri gerektiğini söyleyen Muzaffer Baş, “Önümüzdeki yıllarda kazandırma oranlarının yükseltilmesi için farklı projeler üretmeliyiz.” diye konuştu.