Azeri Diyar Cinayetinin Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

Pendik’te, Azeri uyruklu Diyar Japarzade Bengitay’ın (40) öldürülmesi olayında, Bengitay’ın kocasının da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Pendik Adliyesi 'ne sevk edildi. Bengitay 'ın kocası F. B. 'nin (49), daha önce iki evlilik yaptığı, ilk eşini 1982 yılında bıçaklayarak öldürdüğü ve 10 yıl cezaevinde ortaya çıktı.

Azeri uyruklu Diyar Japarzade Bengitay, Kurtköy Mahallesi Yeşilırmak Caddesi 'ndeki özel bir sağlık kuruluşunda kurşunlanarak öldürülmüştü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nde işlenen cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, Bengitay 'ın kocasının da aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği 'nde sorgulanan F.B., Ö.B. ve Y.A., emniyetteki işlemlerinin ardından Pendik Adliyesi 'ne sevk edildi. Susma hakkını kullandıkları öğrenilen zanlılar, şubeden çıkarılırken, kendilerine yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

CİNAYETİN SEBEBİ TAZMİNAT MI

Olayı soruşturan polis, anlaşmalı olarak ayrılmak üzere oldukları öğrenilen çiftle ilgili bilgilere de ulaştı. İddiaya göre, 2005 'te Fethiye 'de tanışan Diyar Japarzade Bengitay ile eşi, 2006 'da evlendi. Çift, bir süre sonra kültür farklılığı nedeniyle tartışmalar yaşayınca anlaşmalı ayrılmaya karar verdi. Taraflar, iki çocuğun babada kalması ve Diyar Bengitay 'a 15 bin lira tazminat verilmesi konusunda anlaştı ancak Bengitay, işlemleri yürüten avukatı arayarak 30 bin lira istedi ve çocukların velayetini babaya vermekten vazgeçti.

Olay gününden bir gün önce kocasıyla tartışarak evi terk eden Bengitay, bir gece yakınlarının yanında kaldıktan sonra eşinin işlettiği büfenin yakınındaki sağlık kuruluşuna gelip, bir süre sonra almak üzere valizlerini bıraktı. Bengitay gelmeyince, sağlık kuruluşundaki yetkililer, eşini arayıp çantaların alınmasını istedi.

Aile dostu olması sebebiyle, çiftin yaşadığı tartışmalara ve Ö.B. ile sağlık kuruluşu yetkilileri arasında geçen konuşmalara tanıklık eden Ö.B., buraya giderek Bengitay 'a kurşun yağdırdı. F.B. kimseyi azmettirmediğini söylerken, zanlı Ö.B. susma hakkını kullandı.