Avrupa Tarımsal Biyoteknoloji Sempozyumu Kayseri'de Yapılacak

Avrupa Tarımsal Biyoteknoloji Sempozyumu, 12-14 Nisan 2012 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Avrupa Tarımsal Biyoteknoloji Sempozyumu Kayseri'de Yapılacak
Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar'ın başkanlığını yaptığı sempozyum, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Erciyes Üniversitesi ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Sempozyumda, tarım ve hayvancılık alanlarında kullanılan son biyoteknolojik gelişmeler ve bu alanlarda yapılan güncel çalışmalar ele alınacak.Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı ve Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak'ı ziyaret ederek, 28 Eylül-1 Ekim 2011 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Biyoteknoloji Kongresi'ne verdikleri desteklerinden dolayı Doç. Dr. Masum Burak'a teşekkür plaketi verdi.Doç. Dr. Burak, ziyarette Avrupa Biyoteknoloji Derneği ile ortak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Munis Dündar ise, 12-14 Nisan 2012 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Avrupa Tarımsal Biyoteknoloji Sempozyumu ile ilgili bilgiler verirken, sempozyuma Türkiye'den ve Avrupa'dan çok sayıda bilim adamı konuşmacı olarak katılacağını söyledi.Prof. Dr. Dündar, “Sempozyum, iki farklı salonda yapılacak sunumlar şekilde düzenlenecektir. Birinci salon Türkiye ve Avrupa'da tarım, bu alanlarda biyoteknolojinin kullanımı, dayanıklı bitki türlerinin geliştirilmesi, az görülen bitki türlerinin korunması ve bu konuda alınması gereken önlemler, tohum bankalarının oluşturulması, etkin tarım için yapılması gerekenler ve bu konuda biyoteknolojiden nasıl yararlanılacağı, bitki hastalıkları, tarımda biyogüvenlik, genetiği değiştirilmiş bitkilerin güvenilirliği, tarım ürünleri ve gıdaların saklanması, toprak ve toprak kalitesi, biyosensörler konularının tartışılacağı sunuları içerirken, ikinci salonda; Türkiye ve Avrupa'da hayvancılık, hayvan sağlığı, tedavisi, dayanıklı ve verimli hayvan ırklarının oluşturulması, transgenik hayvanların oluşturulması ve biyogüvenirliliği, hastalıklar nedenlerinin hayvan modeller üzerinde araştırılması, hayvan bakımı, yetiştirilme koşulları, hayvansal ürünlerde kalite ve verimin artırılmasında biyoteknolojik yaklaşımlar gibi güncel konulara yer verilecek. Böylelikle, genç araştırmacılar alanlarında uzman bilim insanları ile direk iletişim kurma olanağına sahip olacağı gibi, aynı zamanda bilim insanları meslektaşlarıyla yenikleri tartışma, araştırma alanlarında yeni ortak projeler yapma imkanı yakalayacaklar” diye konuştu.
Kaynak: İHA