Ev Hanımlarının Yaptığı El Sanatları Görücüye Çıktı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Ev Hanımları El Sanatları Merkezi'nin kurslarında yapılan eserler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Merkezi Faruk Serpil Parkı içerisinde bulunan Edremit Belediyesi Ev Hanımları El Sanatları Merkezi'nin tüm kursiyerleri, sezon boyunca yaptıkları birbirinden farklı çalışmaları sergiledi. 4 ayrı kurs binasında ahşap boyama, dikiş nakış, hazır giyim, bindallı, oya nakış, ev süsleme, Türk İslam sanatları, yağlı boya, heykel ve görsel sanatlar gibi farklı alanlarda, kursiyerlerin yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergi, Şükrü Tunar Kültür Merkezi yanında bulunan Edremit Belediyesi Ev Hanımları El Sanatları Merkezi'nde açıldı.

Törene Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, eğitimciler ve çok sayıda kursiyer ve vatandaşlar katıldı. Serginin açış kurdelesini kesen Kaymakam Tunç ve Başkan Vekili Terzioğlu, kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.

Kaymakam Osman Tunç, özellikle ev hanımlarının ve emekli erkeklerin de katılım gösterdiği kurslarda ortaya çıkartılan eserlerin görülmeye değer olduğunu ve kursiyerlerin de takdire şayan olduklarını ifade etti. Cuma gününe kadar açık kalacağı belirtilen sergi açılışında davetlilere ikramlarda bulunuldu. Özellikle yağlı boya, ev eşyası süslemeleri ve dikiş nakış ürünleri ilgi topladı.