Bakan Çelik'ten Zafer Çağlayan'a: Konuşmak Kolay Ama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, birlikte işadamlarının toplantısına katıldığı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a göndermelerde bulundu.

Baba ocağı Bursa'da Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) yemeğine katılan Zafer Çağlayan bir saate yakın bir konuşma yaptı. Çağlayan'ın ardından gecenin ilerleyen saatlerinde kürsüye gelen Bakan Faruk Çelik ise toplumun sorun alanlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Bakan Çelik şunları kaydetti: 'Ekonomiden Sorumlu Bakanın böyle kolay konuşması normal. Çünkü bir tarafı var o da işveren. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmasını isterdim benki; bakalım bu kürsülerde konuşmak kolay mı değil mi daha net görürdü. Sağa bakıyorsunuz işvereni görüyorsunuz, solda sendikaları, arkanızda emeklileri, önünüzde sosyal güvenlik açıklarını görüyorsun, yan tarafta bakıyorsunuz, aradan bakış yapıyorsunuz eczacıları, sağlığı görüyorsunuz, en önemlisi işsizleri görüyorsunuz. Toplumun sorun alanlarıyla karşı karşıyayız. Biz konuşurken bu kesimlerden hangisine olumsuz yansıma yapar diye düşünüyoruz. Ekonomi bakanı olarak genelde karnı tok olan işverenlerle görüşüyorsunuz. '